SVEA MATSIRAPORTTI: Vihdoin kolme pistettä vieraista – IFK osui kuudesti

Ässät - IFK 2–6 (2–1, 0–2, 0–3)

IFK kohtasi tänään sarjajumbo Ässät Porissa. Stadilaiset olivat käytännössä pakkovoiton edessä pysyäkseen mukana taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta ja mahdollisesta kotiedusta. Hankalan ensimmäisen erän jälkeen IFK otti selvän voiton porilaisista lukemin 6–2.

IFK:n edellinen kolmen pisteen vierasvoitto tuli 12. tammikuuta Jukureita vastaan.

Nihkeä alku

Ensimmäinen erä oli IFK:lta tahmeaa pelaamista. Kokoonpanoon palannut Teemu Tallberg otti ensiminuuteilla rangaistuksen, mikä hankaloitti vierasjoukkueen pelirytmin löytämistä.

IFK kesti alivoiman tyylikkäästi ja onnistui maalinteossa heti tasakentällisin pelatessa. Viime aikoina tulikuumana esiintynyt Erik Thorell vei stadilaiset johtoon tarkalla rannelaukauksellaan.

Kotijoukkue ei jäänyt murehtimaan takaiskua, vaan rokotti välittömästi seuraavasta vaihdosta. Aikaa maalien välillä ehti kulua alle puoli minuuttia.

IFK otti erään vielä kaksi rangaistusta. Jälkimmäisen jäähyn aikana patapaidat onnistuivat survomaan kiekon toistamiseen ohi IFK-maalivahti Markus Ruusun.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 2–1-johdossa.

Maltti löytyi

Toiseen erään IFK tuli uudella asenteella. Jos ensimmäinen erä meni asteen ylilatautumisen puolelle, niin toisessa joukkue malttoi pelata fiksusti ja luotti omiin vahvuuksiinsa.

Paine oli lähes poikkeuksetta Ässä-päädyssä. Toisen erän tapahtumista kertoo myös paljon maalivahtien torjunnat: Henri Kiviaho 19 torjuntaa, Markus Ruusu 3.

IFK tuli tasoihin erän alkupuolella Anton Lundellin lyötyä Jasse Ikosen esityöstä kauden seitsemännen osumansa.

Erän puolivälin jälkeen Thorell vei stadilaiset jälleen johtoon illan toisella kaapillaan. ”Thorren” osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Rutiinivoitto

IFK teki helpottavan 4–2-osuman heti kolmannen erän alkuun. Aleksi Laakson laukaus otti kimmokkeen Ässä-pelaajan mailasta ja kimposi täydellisesti maalille nousseen Iikka Kangasniemen linjalle. Kangasniemellä oli helppo työ viimeistellä kauden 21:s osumansa.

Pelin loppu oli enää kosmetiikkaa. IFK hallitsi ottelua pitäen kiekkoa ja määräsi matsin tempon.

Lundellin ja Kangasniemen osuttua vielä kertaalleen mieheen, otti IFK tänään tärkeät kolme pistettä. Lundell (2+0), Kangasniemi (2+1) ja Thorell (2+0) viettivät kaikki kahden maalin iltaa Porissa.

Ottelun tilastot löydät Liigan sivuilta.

IFK pelaa seuraavan matsinsa 1. maaliskuuta Lukkoa vastaan vieraissa. Kyseessä on ns. kuuden pisteen ottelu.