SVEA Matsiraportti: Voitto Stadiin pitkän kaavan kautta

HIFK–SaiPa 7 – 6 VL (3-1, 3-3, 0-2, 0-0, 1-0)

HIFK pelasi tänään perjantaina ensimmäisen matsinsa maajoukkuetauon jälkeen. Ottelusta SaiPaa vastaan kehkeytyi runsasmaalinen vääntö, joka venyi aina voittolaukauskilpailuun saakka. Lisäpisteen stadilaisille ratkaisi kahdesti rankkareissa osunut Sebastian Dyk.

12 maalia 60 minuutissa

Perjantai-ilta Nordiksella käynnistyi vauhdikkaasti, kun jo ensimmäisessä erässä nähtiin neljä osumaa. Vierasjoukkue aloitti maalinteon, mutta HIFK vastasi tekemällä seuraavat viisi byyriä ja johti ottelua 5–1 toisen erän alussa.

Myös vieraat saivat maalihanat kunnolla auki ottelun ylitettyä puolivälinsä ja SaiPa punnersi vielä kolmannen erän lopussa tasoihin. Varsinainen peliaika päättyi lukemin 6–6.

HIFK:sta maalinteossa onnistuivat Jesse Saarinen (1+2), Otto Paajanen (2+0), Iikka Kangasniemi (1+1), Michael Keränen (1+1) sekä Anton Lundell.

Jatkoajalla ei maaleja nähty ja ratkaisu venyi rankkareissakin aina neljännelle kierrokselle. Ruotsalaishyökkääjä Dyk upotti kiekon verkkoon myös toisella yrityksellään ja takasi stadilaisille kaksi sarjapistettä.

Ottelun tilastot löydät Liigan sivuilta.