SVEA MATSIRAPORTTI: Yksi piste Vaasasta – Perjantaille jäi pureskeltavaa

Sport - IFK 4–3 JA (1–1, 1–2, 1–0, 1–0)

IFK ja Sport iskivät tänään toistamiseen yhteen viikon sisällä. Viikon takaisesta poiketen Vaasassa vauhtia ja tunnetta riitti alusta lähtien. Joukkueet takoivat tasatahtia yhteensä seitsemän osumaa otteluun ja kotijoukkue oli lopulta vahvempi jatkoajalla.

Ketjut uusiksi

IFK sai tämän illan matsiin kolme pelaajaa takaisin sairastuvalta, kun Sakari Salminen, Teemu Eronen sekä Teemu Tallberg olivat jälleen pelikunnossa. Huonoja uutisia saatiin kuitenkin vielä viime hetkillä Joonas Raskin jäätyä pois ottelusta.

Raskin puuttuminen aiheutti luonnollisesti ketjumuutoksia. Pelaajiin tämä ei näyttänyt vaikuttaneen millään tapaa, sillä IFK tuli heti ottelun alkuun kovalla ryminällä painaen raskaita taklauksia aina mahdollisuuden auettua.

Viihdyttävä ensimmäinen erä

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin rutkasti viihdyttäviä tilanteita. Sport aloitti maalinteon ennen erän puolta väliä, mutta IFK:n Micke Åsten kuittasi nopeasti kauden toisellaan.

Muutama minuutti tasoituksesta Lennart Petrell koukittiin nurin läpiajosta. IFK:lle tuomittiin rangaistuslaukaus, mistä Tommi Santala ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään.

Sport teki erään vielä yhden osuman. Maali käytiin tarkastamassa videolta ja tuomittiin korkeaksi mailaksi, joten toiseen erään lähdettiin lukemista 1–1.

Ylivoimaonnistumisia

Toisen erän alku oli yhtä vauhdikas kuin oli ensimmäisenkin. Sport teki 2–1-osuman erän alkuun IFK:n Johan Motinin hävittyä kaksinkamppailunsa oman maalin edustalla.

Ennen erän puolta väliä kotijoukkueen Tommi Tikalle tuomittiin 5+20 minuuttia Ryan O’Connoriin kohdistuneesta keihästämisestä. IFK:n ylivoima on viime aikoina ollut sarjan eliittiä ja sen tehokkuuden pääsi myös vaasalaiset todistamaan.

Ensin Tommi Santala tasoitti ottelun tavaramerkkirannarillaan, joka upposi vastustamattomasti yläkulmaan. Sakari Salminen osui vielä saman ylivoiman aikana ja stadilaiset johtivat ottelua 3–2 toisen erän jälkeen.

Tappio jatkoajalla

Sport oli tehokas tänään erien alussa. Kotijoukkueen kapteeni Erik Riska tasoitti ottelun ajassa 43.53. Riskan pienestä kulmasta lähtenyt laukaus yllätti Atte Engrenin ja painui etuyläkulmasta sisään.

Tasaisessa kolmannessa erässä ei lisämaaleja nähty vaikka IFK pääsi vielä erän lopussa kertaalleen ylivoimalle. Näin ollen edessä oli IFK:n viides perättäinen jatkoaika vierasmatsissa.

Lisäpiste jäi tänään Vaasaan, kun kotijoukkue onnistui jatkoajalla. HPK:n ja Ilveksen voitettua omat ottelunsa tänään, tippui IFK sarjataulukossa sijalle 8. Stadilaisten edellä kolmen pisteen sisällä on kuitenkin kolme joukkuetta, jotka ovat pelanneet ottelun IFK:ta enemmän.

IFK:n pelit jatkuvat jo perjantaina. Nordikselle saadaan vieraita Mikkelistä, kun IFK kohtaa himassaan Jukurit. Liput matsiin Ticketmasterista!