logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Wiljami Myllylälle ensimmäiset minuutit miesten mukana – ”Nautin jokaisesta hetkestä”

Wiljami Myllylä teki tuhojaan Kollien paidassa viime kauden A-junioreiden SM-liigassa. 52:een peliin oikealta ampuva hyökkääjä tehoili 20+20=40.

18 vuotta huhtikuussa täyttänyt Wiljami Myllylä pelasi Pitsiturnauksessa Lukkoa vastaan ensimmäisen miesten ottelunsa. Huippulahjakas hyökkääjä oli tappiosta huolimatta silminnähden innostunut saadusta näyttöpaikasta.

– Oli todella kivaa päästä pelaamaan. Oli hienoa korkata miesten pelit täällä ja nautin jokaisesta hetkestä, minkä jäällä vietin.

IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kehotti etenkin nuoria pelaajia ottamaan kokemuksesta kaiken irti. Myllylä ainakin tarttui neuvoon.

– Aikamoinen karnevaalimeininki siellä oli. Etenkin Lukko-pelissä, kun häkki oli täynnä. Siistiä oli pelata!

Myllylä seurasi päivän ensimmäisen matsin katsomosta, mutta puki pelikamat seuraavaan. Lukko-ottelussa vihellettiin runsaasti rangaistuksia ja erikoistilanteiden vuoksi tarjolla oli hajavaihtoja. Harjoituskautta on kuitenkin vielä jäljellä ja Myllylä janoaa lisää peliaikaa.

– Oli kyllä hieno päivä kaikkinensa. Toivottavasti saisin vielä jatkossakin joitakin pelejä alle.

Ensimmäiset minuutit edustusjoukkueen mukana kasvattivat nälkää, mutta Myllylä on maltillinen alkavan kauden suhteen.

– Todennäköisesti Kolleissa aloitan ja sieltä toivon saavani ison roolin. Jos jonkun pelin pääsisin yläkerrassakin kauden aikana pelaamaan, niin mikäs sen parempaa.

Wiljami Myllylä

Näytä kaikki uutiset