Alex Broadhurst: Voittaminen merkitsee minulle paljon

play

Alex Broadhurst on voittanut Pohjois-Amerikassa kolmen eri sarjan mestaruudet.

Yhdysvalatalaishyökkääjä Alex Broadhurst pääsi viime viikolla vihdoin tapaamaan uutta joukkuettaan. Kaksi ensimmäistä viikkoaan Suomessa 27-vuotias sentteri vietti karanteenissa. Maanantaina Broadhurst pääsi ensimmäistä kertaa osallistumaan joukkueen yhteiseen jääharjoitukseen.

– Alku oli hankala karanteenin vuoksi. Oli rankkaa olla itsekseen erossa jengistä, Broadhurst kertoo maanantai-iltapäivänä Nordiksella.

Karanteeninsa aikana Broadhurst pääsi jäälle HIFK:n ruotsalaisten kanssa. Suomeen saapuneet Sebastian Dyk ja Johan Motin olivat niinikään eristyksissä palattuaan maahan.

– Onneksi ruotsalaiset olivat tukena ja sain heiltä vinkkejä, mitä täällä kannattaa tehdä.

Broadhurst valmistautuu ensimmäiseen kauteensa Pohjois-Amerikan ulkopuolella ja on vaikuttunut uudesta joukkueestaan.

– Meillä on nopea joukkue. Tempo treeneissä on kova ja ottaa varmasti hetken tottua vauhtiin ja kaukalon kokoon. Meillä on hyvä jengi ja maalivahdit ovat todella hyviä.

Hyökkääjä pääsee hiljalleen sisään uuteen pelityyliin valmennuksen ja pelikavereidensa avustuksella.

– Lätkä on hyvin tiivis yhteisö. Olitpa Amerikasta, Ruotsista tai Suomesta kaikilla on samat arvot ja asenteet peliä kohtaan. Isoimmat erot tulevat strategiassa ja kaukalon koossa. Uskon, että tulen pärjäämään hyvin täällä ja kauden alkuun on vielä aikaa.

Entuudestaan tuttu maa

Suomi ja Stadi oli Broadhurstille ennestään tuttuja hänen isoveljensä kautta. Viisi vuotta vanhempi Terry Broadhurst pelasi KooKoossa kauden 2016-2017.

– Hän sanoi, että HIFK on takuulla paras paikka minulle ja kehuu Helsinkiä kaupunkina. Hän kävi usein täällä ja antoi minulle ravintolasuosituksia ja vinkkejä minne mennä.

Pohjois-Amerikassa AHL-, OHL- ja USHL-sarjojen mestaruudet voittanut keskushyökkääjä janoaa voittoa myös Liigassa.

– Haluan olla hyvä johtaja ja pelata hyvää kahden suunnan peliä. Toivottavasti teen pisteitä ja voitamme mestaruuden. Voittaminen merkitsee minulle paljon ja tiedän sen olevan tärkeää myös jätkille pukukopissa. Haluamme voittaa, olemme nälkäisiä ja mielestäni meillä on hyvä jengi.

Perjantaina Turussa käynnistyvä 3v3 Super Series on formaattina Broadhurstin mieleen.

– Pidän itseäni taitopelaajana ja toivottavasti pääsen näyttämään kykyni. Luisteltua tulee varmasti paljon, joten toivottavasti pääsen kuntoon viikon aikana. Formaatti on uusi kaikille. Lähdemme voittamaan, mutta myös nauttimaan pelistä.

Alex Broadhurst

Näytä kaikki uutiset