Jere Sallinen: ”Paljon luistelua, paljon tapahtumia ja paljon maaleja”

HIFK:n kapteeni Jere Sallinen odottaa vesi kielellä 3v3 Super Seriesin pelejä.

HIFK osallistuu neljän muun Liiga-joukkueen kanssa elo-syyskuussa pelattavaan 3v3 Super Series -turnaukseen, jonka ottelut pelataan kolmella kenttäpelaajalla. Muut turnauksen joukkueet ovat Ilves, Kärpät, Tappara ja TPS.

HIFK:n pelaajat ottivat vastaan tiedon turnauksesta innostuneina.

– Paljon luistelua, paljon tapahtumia ja paljon maaleja. Varmasti tulee makea tapahtuma! sanoo HIFK:n kapteeni Jere Sallinen.

Liiga-peleissä jatkoajat on pelattu 2015 lähtien kolmella kolmea vastaan ja se on lisännyt maalitilanteiden määrää merkittävästi. NHL:n All-Star-ottelu pelataan nykyään samalla formaatilla ja USA:ssa on käynnistymässä 2021 liiga, jonka ottelut pelataan kolmella kenttäpelaajalla.

Kun pelaajia on kaukalossa vähän, jokainen saa olla erityisen tarkkana koko ajan. Läpiajoja ja jopa 2–0-hyökkäyksiä nähdään jatkuvasti, kun kentällä on enemmän tilaa.

– Pelin lukemisen, merkkaamisen ja myös vaihtojen merkitys on suuri. Jos menet vaihtoon väärään aikaan, se on heti ylivoimahyökkäys omaan päätyyn. Paljon noissa peleissä saa luistella, se on varmaa, Sallinen sanoo.

3v3-pelissä hyökkääjien ja puolustajien pelipaikat sekoittuvat. Oleellisinta on taito lukea peliä ja pitää kiekkoa hallussa. 3v3 on myös pitkälti improvisointia. Tiettyjä asioita voi harjoitella jonkin verran etukäteen, mutta kaukalossa pelaajat pääasiassa improvisoivat.

– Kyllä me harjoittelimme etukäteen viime kaudella, mutta se oli hyvin enemmän luistelukuntoa. Luisteltiin pitkiä matkoja ja pitää takakarvata ihan päädystä asti.

– Aloituksia pitää voittaa paljon, että saa kiekon heti haltuun.

Yksi jääkiekon perussäännöistä on se, että väärästä kulmasta ei saa ampua ohi maalin, koska silloin kiekko liukuu rännin kautta keskialueelle ja vastustajalle tarjoutuu usein paikka ylivoimahyökkäykseen. Kolmella kolmea vastaan pelattaessa harkinta laukaisupaikoissa on erityisen tärkeää, koska tilanteet vaihtelevat päädystä toiseen nopeasti.

– Jos hyökkää pitkään ja ampuu huonosta paikasta, siinä voi olla vähän piimää pohkeessa. Kiekkoa pidetään paljon hallussa myös siksi, että yleensä silloin on paremmat mahdollisuudet päästä vaihtoon, kun kiekko on omilla, Sallinen kertoo.

Lue uutinen 3v3 Super Seriesistä tästä linkistä!

Näin pelataan, tässä turnauksen säännöt

Otteluohjelma on julkistettu, katso tästä milloin HIFK pelaa!

Näytä kaikki uutiset