logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Salmelainen: ”Pelaajalainat taloudellisesti ainoa mahdollinen tapa paikata loukkaantuneita”

HIFK:hon on tullut syksyn aikana neljä pelaajaa lainasopimuksilla NHL-seuroistaan. HIFK:ta edustavat NHL-leirien alkamiseen asti Emil Bemström (Columbus), Joona Luoto (Winnipeg), Antti Suomela (San Jose) ja viimeisimpänä Otto Koivula (NY Islanders).

HIFK on kärsinyt syksyn aikana paljon loukkaantumisista ja aukkoja on paikattu lainapelaajilla.

– Kaikki lainasopimukset on tehty siksi, että me haluamme mahdollistaa sen, että meidän loukkaantuneet pelaajamme saavat kunnolla aikaa kuntoutua. Haluamme, että kukaan tunne halua kiirehtiä omaa paluutaan kaukaloon, kommentoi urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

– Meillä on lokakuun aikana 12 ottelua ja sellaisen savotan vetäminen läpi kapealla miehistöllä olisi iso riski pelaajille.

HIFK:lla on paljon hyökkääjiä sivussa ja ensimmäiset palaavat sairastuvalta vasta lokakuun lopussa tai marraskuun alussa. Lainapelaajien lisäksi joukkueeseen on pestattu ottelukohtaisella sopimuksella Teemu Väyrynen yhteistyöseura Jokipojista.

– Tilanne yhteiskunnassa on sellainen, että se väistämättä heijastuu meidän toimintaamme. Nämä lainat ovat taloudellisesti ainoa mahdollinen tapa paikata loukkaantumisten aiheuttamia aukkoja kokoonpanossa, Salmelainen sanoo.

NHL-seurojen lainapelaajat ovat Bemströmiä lukuun ottamatta pelanneet jääkiekkoa viimeksi maaliskuussa. Lainapestin ansiosta kukaan heistä ei joudu hyppäämään liikkuvaan junaan, kun NHL-leirit alkavat. Tämä on hyvin tiedossa myös pelaajien työnantajilla, jotka ovat mielellään lainanneet pelaajiaan eurooppalaisiin joukkueisiin.

– He auttavat meidän joukkuettamme ja samaan aikaan pystymme tarjoamaan heille hyvän mahdollisuuteen avata kautensa HIFK:ssa ja saada kovia pelejä alle ennen NHL-leirien alkamista.

Suomelan, Bemströmin, Luodon ja Koivulan lainasopimusten lisäksi HIFK on tehnyt koko kauden kattavan sopimuksen keskushyökkääjä Henrik Borgströmin kanssa. Borgströmin sopimuksessa on optio, joka sallii siirtymisen Pohjois-Amerikkaan vielä NHL-runkosarjan alkuvaiheessa.

Näytä kaikki uutiset