SVEA Matsiraportti: JYP vahvempi autiolla Nordiksella

play

HIFK–JYP 3 – 4 JA (0-0, 2-2, 1-1, 0-1)

HIFK kohtasi runkosarjan toiseksi viimeisessä matsissaan JYPin Nordiksella. Pelipäivän aikana Suomen valtioneuvoston tekemän päätöksen johdosta ottelu pelattiin tyhjille katsomoille.

Tasainen ottelu venyi lopulta jatkoajalle, missä vierasjoukkue teki ratkaisevan osuman ja lähti kotimatkalle lisäpisteen kanssa.

Ensimmäinen erä hiljaisessa hallissa päättyi maalittomana, eikä muitakaan tilastomerkintöjä erään kirjattu.

Toisessa erässä nähtiin sitten neljä osumaa. HIFK:n puolustaja Mikko Kousa ampui ranteella ottelun avausmaalin ajassa 22:17. Kolme minuuttia myöhemmin Lennart Petrell vei himajengin kahden maalin karkumatkalle kauden toisella maalillaan.

JYP tuli vielä toisen erän aikana tasoihin ja viimeiseen erään lähdettiin lukemista 2-2.

Vierasjoukkue meni ensimmäisen kerran ottelussa johtoon ajassa 51:32. Pitkään näytti siltä, etteivät stadilaiset pääse enää kunnolla haastamaan JYPiä, mutta toisin kävi. Otto Paajanen löi ottelun tasoihin 52 sekuntia ennen päätössummeria.

Lisäpiste matkasi kuitenkin Jyväskylään, kun vierasjoukkue iski voitto-osuman loistavasti pelanneen Atte Engrenin taakse ajassa 63:39.

HIFK:n lopullinen sarjasijoitus ja pudotuspelikohtalo selviää tulevana lauantaina Raumalla ottelussa Lukkoa vastaan.