SVEA Matsiraportti: Sallinen urakoi hatullisen

HIFK–KalPa 5 – 1 (1-1, 3-0, 1-0)

Stadilaisten viikko käynnistyi tiistaina himasta ottelulla KalPaa vastaan. Edelliseltä vierailultaan vierasryöstön Nordikselta hakenut kuopiolaisryhmä jäi tällä visiitillä vaille mahdollisuuksia.

HIFK latoi vastustajan verkkoon viisi osumaa ja kapteeni Jere Sallinen iski osumista kolme.

Tehokas toinen erä

Himajengi aloitti maalinteon illan ensimmäisestä ylivoimastaan ajassa 16:48. Mikko Kousa levitti siniviivalta laitaan Sebastian Dykille (1+1), jonka laukauksen karat Sallinen siivosi KalPa-verkkoon.

Kuopiolaiset tulivat vielä ensimmäisessä erässä tasoihin vain minuutti ennen erän loppua.

Toinen erä olikin sitten stadilaisten näytöstä. Ensin Anton Lundell voitti hyökkäysalueen aloituksen ja Dyk sivalsi kiekon suoraan syötöstä maaliin. Erää oli tässä vaiheessa ehtinyt kulua ainoastaan 28 sekuntia.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Sallinen ampui illan toisensa. Tobias Winberg ja Otto Paajanen (0+2) pelasivat kiekkoa eteenpäin ja Sallinen ampui yllättävästä kulmasta lämärin suoraan KalPa-maaliin yläpeltiin.

Hattutemppu täydentyi illan komeimmalla kuviolla ajassa 36:16. Sallinen karvasi kiekon vastustajalta hyökkäysalueella, Teemu Turunen (1+1) ja Paajanen sahasivat KalPa-puolustuksen poikittaissyötöillään solmuun ja Sallinen sai ohjata kiekon lähietäisyydeltä maaliin.

Turunen pääsi viimeistelemään loppulukemiksi 5–1 tyhjään maaliin Thomas Nykoppin vahvasta esityöstä.

HIFK:n seuraava matsi skulataan perjantaina 6. maaliskuuta Nordiksella. Vastassa kauden toiseksi viimeisessä runkosarjan kotiottelussa on HPK.