SVEA Matsiraportti: Viides peräkkäinen vierasvoitto

SaiPa–HIFK 1 – 4 (1-0, 0-4, 0-0)

HIFK matkusti keskiviikkona viikon ensimmäiseen matsiinsa Lappeenrantaan.

Neljä edellistä vierasotteluaan voittanut stadilaisryhmä ratkaisi pelin SaiPaa vastaan toisen erän hurjalla kymmenen minuutin rypistyksellään, jonka aikana syntyi HIFK:n kaikki neljä osumaa.

Tunnusteleva alku

Hatarasti mukana taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista roikkuva kotijoukkue sai unelma-alun otteluun. Huippuvireessä oleva ja matsissa 21 kertaa torjunut Atte Engren yllätettiin vain 45 pelatun sekunnin jälkeen.

Ensimmäinen erä meni muutoin tunnustelemiseksi eikä erään kirjattu muita tilastomerkintöjä SaiPan maalin lisäksi.

Engberg aloitti maali-iloittelun

Toinen erä olikin sitten vierasjoukkueen näytöstä.

HIFK:n Teemu Engberg ohjasi stadilaiset tasoihin Mikko Kousan (1+1) viivakudista ajassa 25:41.

Seuraavan kymmenen minuutin aikana osuivat vielä Anton Lundell, Jere Sallinen sekä Kousa ja HIFK lähti toiselle erätauolle kolmen maalin johdossa.

Viimeisessä erässä vieraat puolustivat huolellisesti etumatkaansa ja SaiPan törmättyä Engrenin hanskakäteen, matkasi täydet kolme sarjapistettä Stadiin.

Thomas Nykopp merkkautti itselleen ottelussa kaksi syöttöpistettä ja vuoden ensimmäisen matsinsa pelannut Lennart Petrell pääsi myös pisteille (0+1).

HIFK:n taistelu pudotuspelien kotiedusta jatkuu perjantaina 21. helmikuuta Nordiksella sarjakolmosta KooKoota vastaan.