Anton Lundell MM-kisoissa: ”Helppoja pelejä ei ole yhtään”

Pingispöytä on tullut Leijonille tutuksi hotellikuoleman ehkäisijäksi.

HIFK:n Anton Lundell edustaa Leijonia Latvissa parhaillaan pelattavissa MM-kisoissa. Hifk.fi otti Lundellin langan päähän ja kyseli kisakuulumiset.

Morjens, miltä se MM-kisojen glamour maistuu?

– Moi! On kyllä ollut todella siistiä. Täällä on pelkästään hyviä jengejä ja se on isoin ero nuorten arvokisoihin verrattuna. Joka pelissä on kova vauhti ja isot panokset.

Onko hotellikuolema alituisena uhkana? Te ette ilmeisesti paljon rieku kaupungilla.

– No ei ollenkaan. Emme saa poistua hotellilta ollenkaan. Hotellin ovista ei saa mennä muualle kuin bussiin, joka on ihan muutaman metrin päässä. Hallin rajatuilla ulkoalueilla saa verrytellä onneksi.

– Hotellissa meidän joukkueellamme on oma kerros, kokoussali ja ruokailutila. Siellä on pingispöytä, joka on ahkerassa käytössä ja paljon on pelattu myös korttia porukalla.

Kuka dominoi pingisturnauksissa?

– Kyllä se tuo Konna Kontiola taitaa olla. Se osaa lyödä kierteitä aika taitavasti. Pidän kyllä itseäni ihan hyvänä mökkipingispelaajana ja olen pystynyt täällä pistämään kampoihin kovemmillekin jätkille.

Olet tehnyt pari näyttävää maalia. Lasketaanko mielestäsi vain ylänurkkiin menneet vedot?

– Nääh, kaikki lasketaan. Mutta se on vaikea torjua sieltä kilpikäden yläpesästä, jos sinne osuu.

– Maali on aina maali. Pelit ovat täällä niin tasaisia, että tahtomaaleja nähdään enemmän kuin muita osumia.

Lauantaina on sitten vastassa Saksa. Siellä ei liene tuttuja kaukalossa vastassa, mutta vaihtopenkin takana ovat Toni Söderholm ja Ville Peltonen. Minkälainen jengi se on ja mitä odotat huomiselta?

– Saksa on pelannut todella hyvin tässä turnauksessa. Siellä on hyviä pelaajia ja pitää olla valmis alusta lähtien.

Siitä on jonkin aikaa, kun Saksa-matsiin lähdettiin pakkovoittoa hakemaan. Muutenkin ns. yllätykset alkavat olla MM-kisoissa arkea. Olisko tässä käynyt niin, että pienempien maiden taso on noussut hiljalleen?

– No ainakin tämä turnaus on näyttänyt, että helppoja pelejä ei ole kenelläkään. Tasoerot pienenevät koko ajan ja pienemmät kiekkomaat ovat pystyneet voittamaan pelejä isoja vastaan.

Kiitos ja tsemiä kisoihin. Hoitakaa pytty himaan!

– Näin tehdään!

Näytä kaikki uutiset