FORENOM MATCHRAPPORT: HIFK gjorde föreningens 10000:e mål – Sport knep extrapoängen efter övertid

HIFK–Sport 2–3 fl. (1–1, 0–0, 1–1, 0–1)

Det skrevs historia under fredagen på Nordis då Alex Broadhurst gjorde föreningens 10000:e mål i grundserien då han kvitterade till 2–2 efter 56.44. HIFK:s första mål gjordes under säsongen 1927–1928 och det kom alltså att ta 94 år innan tiotusen gränsen passerades. HIFK är därmed det tredje laget som passerat 10 000 mål i grundserien. Tappara och Ilves passerade båda denna gräns för två år sedan.

Under själva matchen var det HIFK som satt i förarsätet från början till slut, men, Sport kämpade väl och fick aningen billiga mål. HIFK hade gott om chanser men Sports målvakt Rasmus Reijola spelade stabilt och stod för 32 räddningar. Yohann Auvitu sköt upp hemmalaget i ledning i öppnings perioden men bara sekunder före periodpausen kom Sports kvittering. Sport tog ledningen efter 46 spelade minuter då Roope Talaja drog i väg ett slumpskott som leta sig in i nätet. Broadhurst kvitterade men det var Sport som kom att stå som matchens segrare efter att igen fått till ett billigt mål redan under första minuten av tilläggs perioden.

Det var, än en gång, en fantastisk stämning bland de 6825 i publiken. Nu blir det en paus på tio dagar för våra hemmamatcher. Innan landslagsuppehållet spelar HIFK en match till och det är på lördag, bortamatch, mot KooKoo.