logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

FORENOM MATSIRAPORTTI: HIFK kaatoi sarjakärjen värikkäässä pelissä

TPS-HIFK 2-5 (0-1, 1-3, 1-1)

Turussa pelattu kärkiottelu oli alusta loppuun asti HIFK:n dominointia ja vierasjoukkue lähti kotimatkalle kolme pinnaa rikkaampana. Värikkäässä matsissa nähtiin upeita maaleja ja neljä ulosajoa. HIFK:n Micke-Max Åsten tiettävästi hätyytteli seuran yhden ottelun jäähyennätystä, sillä hän sai toisessa erässä pelirangaistuksen laitataklauksesta ja sitä seuranneesta tappelusta, eli yhteensä 50 minuuttia jäähyjä.

HIFK oli erittäin terävällä jalalla liikkeellä. Jokainen pelaaja kamppaili erittäin väkevästi, joukkue pelasi neljällä kentällisellä nopeaa hyökkäyspeliä ja piti TPS:n ajan hyökkäysalueella minimissä läpi matsin.

Olli Palola teki kaksi maalia, joista ensimmäinen oli matsin avausmaali ja jälkimmäinen yksi koko liigakauden hienoimmista osumista. Palolalla on koossa kymmenen maalia tällä kaudella.

– Totta kai se sytytti meitä, että vastassa oli sarjakärki. Ei siitä erikseen puhuttu, mutta kyllä kaikki sen tietää, että ei siellä kärjessä vahingossa olla. Kovaa vääntöä oli läpi pelin, mutta hyvin me pärjättiin, Palola sanoi pelin jälkeen.

– Jääkiekkopelinä varmaankin aika viihdyttävää katseltavaa.

HIFK iski maaleja tasaiseen tahtiin. Toisessa erässä Sebastian Dyk, Otto Paajanen ja Palola tekivät maalit ja päätöserässä Eetu Koivistoinen ampui nollakulmasta HIFK:n viidennen osuman. Paajasen osuma oli HIFK:n ensimmäinen alivoimamaali tällä liigakaudella.

Tässä ottelun tilastot

Katso valmentajien haastattelut ja ottelun maalikooste

Seuraava matsi pelataan lauantaina ja silloin HIFK palaa pitkähkön tauon jälkeen Nordikselle. Vastassa on JYP ja peli alkaa kello 17.00.

Lauantaina HIFK:n pelissä on ensimmäisen kerran käytössä koronapassi. Lue oheistus tästä linkistä.

Liput lauantain peliin voit ostaa Ticketmasterista.

Näytä kaikki uutiset