logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

FORENOM MATSIRAPORTTI: HIFK puristi työvoiton Hämeenlinnasta – Dyk upotti HPK:n!

HPK-HIFK 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)

Hämeenlinnassa nähtiin lauantai-iltana vähämaalinen ottelu kahden kuntopuntarin kahden kärkijoukkueen kesken. Matsi oli HIFK:lle viikon kolmas, mutta lopussa joukkueesta löytyi potkua tasoittaa peli ja jatkoajalla Sebastian Dyk ampui kaksi pinnaa Stadiin upealla one-timerilla. HIFK:n sijoitus sarjataulukossa on toinen ja tämän viikon kolmesta matsista tuli kuusi sarjapistettä.

HPK oli ennen illan matsia ottanut 11 edellisestä pelistään kahdeksan voittoa ja jäänyt vain kerran ilman pisteitä. HIFK on nyt voittanut 14 viime pelistään 11 ja jäänyt vain yhden kerran ilman pisteitä.

Kaksi ensimmäistä erää olivat maalittomia ja maalihanat saatiin auki vasta kolmannessa erässä. HIFK sai matsissa neljä jäähyä ja niistä viimeisen aikana omissa kolisi. Veteraani Arto Laatikainen veti komean rannarin etuylänurkkaan ja kotijoukkue johti ajassa 43.11.

HIFK tasoitti pelin vajaat kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Joukkue pelasi ylivoimaa ja muutama sekunti ennen HPK:n jäähyn päättymistä vanha kettu Jesse Saarinen ujutti kiekon Daniel Lebedeffin längistä maaliin.

Jatkoaikaa ehti kulua vain reilu minuutti, kun kippari Jere Sallinen riisti kiekon hyökkäysalueella ja antoi kovan poikittaissyötön Dykille. Ruotsalaistykki tulitti suoraan syötöstä kauden kymmenennen maalinsa ja HIFK kuittasi kaksi sarjapinnaa.

– Haastava ilta meille, eikä vähiten siksi, että Kerho pelasi ja puolusti sitkeästi. Hyökkäysalueella ei pystytty pysymään pitkään kiekossa ja tuottamaan maalin eteen tilanteita. Toki pystyttiin pitämään Kerho poissa maalitilanteista, niin se meni sitten vähän tuollaiseksi miekkailuksi, kommentoi päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

– Siihen pitää olla tällaisen rankan viikon jälkeen tyytyväinen, että pystyttiin tulemaan tasoihin ja ottamaan lisäpiste.

– Täytyy kyllä kehua vastustajan nestoria Kankaanperän Markusta. Ikää on kohta 50 ja jaksaa heilua tuolla nuorempien mukana tällä tahdilla. Upea pelaaja ja hieno mies.

Katso ottelun maalikooste

Katso valmentajien lehdistötilaisuus

Ottelun tilastot

HIFK pelaa seuraavan kerran tiistaina, jolloin Nordikselle saapuu visiitille Tappara. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta voit seurata sitä C Morelta. Ennen matsia ja molemmilla erätauoilla HIFK tuottaa Foorora Live-studion, jossa nähdään vieraita, haastatteluja ja keskustelua jääkiekosta.

Ostamalla lipun Foodora Live-studioon tuet HIFK:n seurayhteisöä koronakriisin keskellä.

Sebastian Dyk

Näytä kaikki uutiset