HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

FORENOM Matsiraportti: HIFK:lle kauden kolmas voitto Tapparasta

HIFK - Tappara 4–3 JA (2-1, 1-1, 0-1, 1-0)

HIFK ja Tappara kohtasivat tiistaina neljännen ja viimeisen kerran tämän kauden runkosarjassa. Aiempien kohtaamisten kaavaa noudattaen, myös tiistai-illan kamppailu Nordiksella ratkesi maalin erolla. Stadilaiset ottivat Alex Broadhurstin jatkoaikamaalilla kolmannen kerran tamperelaisten päänahan.

Ottelun ensiminuutit määrittivät jo mitä kohtaamisessa oli odotettavissa. Molemmat joukkueet taklasivat ja pelissä oli kova intensiteetti.

Ottelun avausmaalista vastasi Tappara. Vieraiden Kristian Tanus iski 1-0-maalin ylivoimalla ajassa 10:32.

HIFK tuli nopeasti tasoihin. Johan Motin tälläsi kauden toisen maalinsa siniviivalta Tapparan siirretyn rangaistuksen aikana.

Himajengi pääsi erätauolle johdossa, kun Henrik Borgström sooloili komean osuman ajassa 17:43.

Toisessa erässä maalit menivät tasan 1-1.

Juha Jääskä vei HIFK:n jo kahden maalin johtoon taistelemalla maalinedustalla irtokiekon Tapparan Christian Heljangon selän taakse.

Puolitoista minuuttia myöhemmin vieraiden kapteeni Jukka Peltola toi joukkueensa jälleen maalin päähän, ja kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 3-2.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali. Toni Utunen toi Tapparan tasoihin ajassa 44:28.

Erän puhuttavin hetki nähtiin aivan loppuminuuteilla. Juha Jääskälle tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja hidastusten pyöriessä Nordiksen mediakuutiolla, HIFK:n vaihtopenkki reagoi vahvasti tuomioon.

Joukkueen päävalmentaja oli ottelun jälkeen tilanteesta huvittunut.

– Ei siinä mitään. Siitä tuomittiin jäähy, hoidettiin alta pois ja päästiin jatkoajalle pelaamaan voitosta, Jarno Pikkarainen kommentoi.

Jatkoaika ehti kulua aivan viimeisille sekunneille, kunnes Ville Leskinen löysi pitkällä rystysyötöllään maalin eteen ajaneen Alex Broadhurstin. Jenkkisentteri ampui suoraan syötöstä lisäpisteen Stadiin.

Matsin tilastot, lehdistötilaisuus ja ottelukooste löytyvät Liigan kotisivuilta.

HIFK:n viikko jatkuu perjantaina himamatsilla KooKoota vastaan.