FORENOM Matsiraportti: HIFK:lle seurahistorian seitsemäs pronssi

HIFK - Tappara 7–1 (4-0, 3-0, 0-1)

HIFK:n kausi päättyi keskiviikkona pronssiotteluun Tapparaa vastaan. Nordiksella pelatussa kauden päätösmatsissa nähtiin kahdeksan osumaa, joista peräti seitsemän oli himajengin tekemiä.

Kausi 2020-2021 päättyi siis HIFK:n kohdalla mitalijuhliin.

Ottelun ensimmäisessä erässä lyötiin jo alkutahdit HIFK:n pronssijuhlalle. Stadilaiset viimeistelivät 15 minuuttiin neljä maalia.

Yli 700 Liigamatsia ja 17 kautta Suomen pääsarjassa ilman mitalia pelannut 35-vuotias Jesse Saarinen aloitti maalinteon ajassa 4:37.

Neljä minuuttia myöhemmin joukkueen kapteeni Jere Sallinen (2+0) viimeisteli lukemiksi 2-0.

Erän puolivälissä Tapparan Jiri Smejkal taklasi HIFK:n Tobias Winbergiä suihkukomennuksen arvoisesti.

Viiden minuutin rangaistuksen aikana kotijoukkue viimeisteli kaksi ylivoimamaalia.

Ensin Micke Åsten ohjasi maalin edestä ja hetkeä myöhemmin Henrik Borgström tyylitteli erän päätöslukemiksi 4-0.

Toisessa erässä HIFK ei vauhtia himmannut. Erää ehti kulua vain 32 sekuntia, kun Sallinen viimeisteli komean kuvion päätteeksi illan toisensa.

Alle minuutti myöhemmin Teemu Tallberg ampui taululle lukemiksi 6-0.

Ville Varakas (1+1) ampui muutamaa minuuttia myöhemmin stadilaisten ottelun seitsemännen maalin.

Kolmannessa erässä Tapparan Jukka Peltola pilasi Frans Tuohimaan nollapelihaaveet viimeistelemällä loppulukemat 7–1.

Ville Leskinen syötti ottelussa kolme maalia, Alex Broadhurst, Sebastian Dyk sekä Anton Lundell kaikki syöttivät kaksi osumaa.

Pronssi oli HIFK:n seurahistorian seitsemäs.