FORENOM Matsiraportti: Kapteenin komea paluu

HIFK - Sport 4–0 (2-0, 2-0, 0-0)

HIFK pelasi runkosarjan viimeisen matsinsa tiistaina Nordiksella. Ottelu Sportia vastaan oli molemmille joukkueille lähtökohtaisesti valmistava peli käynnistyviin pudotuspeleihin.

Kenraaliharjoitus sujui stadilaisittain loistavasti. Kapteeni Jere Sallinen (2+1) vietti paluuottelussaan kolmen pisteen iltaa ja Frans Tuohimaa torjui kauden kuudennen nollapelinsä.

Tuohimaalle kuudes nollapeli

Kotijoukkue aloitti maalinteon ajassa 8:51. Henrik Borgström (0+2) katkaisi Sportin etenemisen hyökkäysalueella, Jere Sallinen tarjoili maalinedustalle Ville Leskiselle (1+1), joka ei erehtynyt lähietäisyydeltä.

Edellisen Liigaottelunsa kuukautta aiemmin pelannut Sallinen iski paluuottelussaan HIFK:n illan toisen. Borgström ja Leskinen toimivat 2–0-maalin syöttäjinä.

Toisessa erässä himajengi iski kaksi osumaa. Rasmus Heljanko väänsi maalin edestä kauden kolmantensa ja Sallinen laukoi illan toisensa alivoimalla hetki ennen erän päättymistä.

Kolmannessa erässä ei maaleja enää nähty. Frans Tuohimaan kauden kuudenteen nollapeliin vaadittiin 18 torjuntaa.

Ottelun tilastot, valmentajien lehdistötilaisuus ja ottelukooste löytyvät Liigan kotisivuilta.

HIFK aloittaa pudotuspeliurakkansa ensi viikon maanantaina. Puolivälierävastustaja selviää viikonlopun aikana.