FORENOM MATSIRAPORTTI: Koivistoisen klassikkorankkari ratkaisi voiton HIFK:lle

SaiPa-HIFK 2-3 vl. (2-0, 0-2, 0-0, 0-0, 0-1)

HIFK ei saanut parastaan esiin Lappeenrannan illassa, mutta esitys riitti tällä kertaa kahteen pisteeseen, kun Niilo Halonen pelasi maalilla upean pelin ja Eetu Koivistoinen ja Jere Innala hoitivat homman kotiin rankkariskabassa.

Koivistoisen rankkarin voi luokitella eeppiseksi. Kiekko jäi keskipisteeseen, kun ”Koippa” pyyhkäisi mailallaan vahingossa sen yli täydessä vauhdissa. Ei muuta kuin pikku kierros takaisin omalle kenttäpuoliskolle ja toisella kerralla kiekko tarttui mukaan. Koivistoinen ujutti vedon maalivahdin längistä ja HIFK voitti pelin 3-2.

– Kyllä siinä muutama ylimääräinen hikikarpalo tuli, mutta onneksi en osunut mailalla kiekkoon ja sain sitten sisään sen, Koivistoinen sanoi.

– Halonen teki pari aivan maagista seiviä ja voitti tämän pelin meille. Olisi voinut käydä kylmät ilman häntä.

Avauserässä SaiPa oli vahva ja meni kahden maalin johtoon. Toisessa erässä oli puolestaan HIFK:n hetket. Jordan Schmaltz kavensi 2-1:een ajassa 23.08 ja vajaat kolme minuuttia myöhemmin Juha Jääskä tasoitti ylivoimalla.

Kolmas erä ja jatkoaika olivat tasaisia. SaiPalla oli muutama tuhannen taalan paikka, mutta Halonen venyi aivan uskomattomiin torjuntoihin.