FORENOM MATSIRAPORTTI: Kolme pinnaa Hämptonista

HPK - IFK (1-0, 0-2, 0-2)

IFK päätti viikkonsa kolmen pisteen vierasvoittoon, kun HPK kaatui Hämeenlinnassa lukemin 4-1. HPK iski illan ensimmäisen osuman, mutta IFK-puolustaja Kasper Kotkansalon tehoilta (2+1) oli isännille liikaa.

Ottelun avauserään kotijoukkue tuli vahvasti ja Otto Latvala ohitti Niilo Halosen ajassa 5.43. IFK pääsi ensimmäisessä erässä pariinkin otteeseen ylivoimalle, mutta tuloksetta.

Toisessa erässä ketsuppipullo aukesi. Kasper Kotkansalon viivakuti löysi tiensä maaliin kahden kerroksen maskin läpi ja toi vierailijat tasoihin ajassa 29.56. Sama mies oli asialla toistamiseen kymmenen minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Leevi Teissala petasi paikan hyökkäyksen tueksi nousseelle ”Kotkikselle”, joka ampui kiekon ranteella yläkulmaan.

Kolmannessa erässä IFK:lle tarjoiltiin jälleen ylivoimaa kanadalaishyökkääjä Michael Jolyn istuessa jo kolmatta kertaa jäähyllä korkeasta mailasta. Ylivoima ei vieläkään natsannut, mutta heti sen jälkeen alkoi tapahtua. Puolustusalueen kiekonriiston päätteeksi Olli Palola toi kiekon hyökkäysalueelle ja jätti kiekon superiltaa viettäneelle Kotkansalolle, joka ampui kiekon Jere Innalan takamuksen kautta verkkoon ja vei IFK:n kahden maalin johtoon. Loppulukemat 4-1:een viimeisteli tyhjään maaliin kippari Teemu Tallberg.

Tilastot ja lehdistötilaisuus

Se siitä. IFK pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina 28.9. kun Nordikselle vieraaksi saapuu OJ:n Jukurit.