FORENOM MATSIRAPORTTI: Kymmenen maalin ilta Nordiksella – HIFK nousi sarjakärkeen!

HIFK–JYP 6–4 (1–0, 3–0, 2–4)

HIFK otti viikon matseista täyden pistepotin ja kun Kärpät, Pelicans ja TPS hävisivät omat pelinsä, HIFK nousi sarjataulukon ykköseksi. Lauantaina Nordiksella kaatui JYP värikkäiden vaiheiden jälkeen. Roni Hirvonen ja Jordan Schmaltz tekivät kaksi maalia mieheen ja Niilo Halonen oli tolppien välissä jälleen kuin muuri.

JYPillä oli parhaat paikkansa avauserässä, kun HIFK ei saanut vielä parasta vaihdettaan silmään. JYP sai 3–4 avopaikkaa, mutta Halonen napsi vedot varmasti kiinni. Elis Hede teki HIFK:n avausmaalin upeasta hyökkäyksestä ajassa 7.45. Namupassin tarjoili Petteri Wirtanen, jonka saldo matsissa oli 0+3.

Toisessa erässä HIFK meni menojaan. Schmaltz teki kaksi maalia ja Roni Hirvonen yhden ja toisella erätauolla oltiin HIFK:n neljän maalin johdossa. JYP sai aikaan snadia takaa-ajoa, kun HIFK nukahteli kolmannessa erässä. Hirvonen ampui kuitenkin ylivoimalla HIFK:n viidennen ja Eetu Koivistoinen teki tyhjiin kuudennen osuman. Niitä tarvittiin, vaikka matsi näytti jo ratkenneen, sillä JYP ehti tehdä päätöserässä peräti neljä maalia.

Halonen loukkaantui kolmannessa erässä ja Michael Garteig pelasi viimeiset kolme minuuttia.