FORENOM Matsiraportti: Semifinaalisarja käynnistyi voitolla

HIFK-TPS 4–1 (0-0, 3-1, 1-0)

HIFK:n ja TPS:n välinen semifinaalisarja käynnistyi torstai-iltana Nordiksella. Alun tunnustelun jälkeen Stadissa nähtiin vauhdikasta playoffs-kiekkoa, jonka kotijoukkue ratkaisi edukseen toisen erän tehohetkellään.

Ensimmäinen erä Nordiksella oli enemmän ja vähemmän keskialueen valtataistelua, jossa molemmat ryhmät varoivat virheitä ja ikään kuin tutustuivat toisiinsa.

HIFK:n hienoisesta hallinnasta kertoo kertoo erän laukaukset kohti maalia, jotka kirjattiin 10-4 stadilaisten eduksi. Ensimmäisen 20-minuuttisen aikana maaleja ei nähty.

Toisessa erässä alkoi tapahtua ajassa 25:35. TPS siirtyi Samuli Vainionpään maalilla 1–0-johtoon nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Sebastian Dyk (2+1) lapioi maalin edestä pudotuspelien toisen osumansa ja HIFK:n tasoihin.

Alle kaksi minuuttia edellisestä Dyk osui jälleen. Osuma syntyi ylivoimalla Joonas Lyytisen (0+2) estettyä TPS:n purkuyrityksen ja jaettua kiekon ruotsalaishyökkääjälle b-pisteen kaarteelle. Dyk laukoi kiekon reppuun turkulaisten maalia vartioineen Karri Rämön patjojen välistä.

Hieman yli kaksi minuuttia johtomaalista, onnistui kotijoukkue jälleen ylivoimalla. Sama viisikko oli asialla ja Teemu Talberg (1+1) ohjasi pudotuspelien toisen maalinsa ja HIFK:n kahden maalin johdossa toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä turkulaiset saivat luotua painetta HIFK:n puolustusalueelle, mutta tiivis viisikko ohjasi pelin pois parhailta maalintekopaikoilta.

Frans Tuohimaa torjui ottelussa 21 kertaa ja oli yksi voiton takuumiehiä.

Ajassa 47:53 Tobias Winberg laukoi siniviivalta loppulukemiksi 4–1. Maali oli 22-vuotiaan puolustajan ensimmäinen Liigan pudotuspeleissä. Loistavaa myöhäistä kevättä pelaava HIFK:n neloskenttä ei tänäänkään jäänyt tehopisteittä, kun Winbergin maalin syöttäjiksi merkittiin Micke Åsten sekä Miro Väänänen.

Ottelun tilastot, ottelukoosteen sekä valmentajien lehdistötilaisuuden löydät Liigan kotisivuilta.

Semifinaalisarja jatkuu heti huomenna perjantaina Nordiksella. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.