logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

FORENOM Matsiraportti: Taisteluvoitto Lappeenrannasta

SaiPa - HIFK 1–2 (1-0, 0-1, 0-1)

HIFK matkusti lauantaina Lappeenrantaan viikon kolmanteen ja viimeiseen matsiinsa. Neljän ottelun voittoputkessa Itä-Suomeen lähtenyt stadilaisjengi ei antanut repaleisen kokoonpanon ja sitkeän kotijoukkueen kääntää kurssia, vaan nappasi Kisapuistossa viikon kolmannen voittonsa.

Ottelun ensimmäisessä erässä vierailla oli hieman käynnistymis vaikeuksia. Oli syynä sitten ”dösäjalat” tai mikä vaan, niin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin SaiPan 1–0-johdossa.

Toisessa erässä etenkin HIFK:n nimellinen ykköskenttä Henrik Borgström, Jere Sallinen ja Ville Leskinen alkoivat saada juonesta kiinni ja pyörittivät peliä SaiPan puolustusalueella.

Tasoitusmaalista vastasi ruotsalaistykki Sebastian Dyk polkemalla puolittaiseen läpiajoon ja viimeistelemällä rystyltä kauden 11. osumansa.

Ottelun voittomaali nähtiin kolmannen erän alussa. Henrik Borgström kaivoi hyökkäysalueen aloituksen omille, Ville Leskinen löysi maalin edestä Jere Sallisen, joka nosti kiekon SaiPa-maaliin.

Ottelun loppupuolella kotijoukkue pääsi yrittämään vielä kahdesti kahden miehen ylivoimalla, mutta HIFK:n puolustus ja 17 kertaa ottelussa torjunut Frans Tuohimaa eivät päästäneet SaiPaa enään peliin mukaan.

Viikon kolmannella voitolla stadilaiset venyttivät voittoputkensa viiteen ja edellisistä 12 matsista on otettu 11 voittoa ja kaikista sarjapisteitä.

Ottelun tilastot, lehdistötilaisuus sekä ottelukooste löytyvät Liigan kotisivuilta.

Näytä kaikki uutiset