FORENOM MATSIRAPORTTI: Täydet pisteet himaan – HIFK kaatoi Tapparan

HIFK–Tappara 4–2 (2–0, 0–0, 2–2)

Eetu Koivistoinen teki kaksi maalia ja Niilo Halonen torjui 34 kutia, kun HIFK otti täyden pistepotin kotikaukalossa torstaina. Jalkoihin jäi arkkivihollinen Tappara, joka pisti lujasti kampoihin päätöserässä, mutta pääsi loppukirillään vain maalin päähän. Sentteri Otto Paajanen oli myös pelipäällä ja teki tehot 1+2.

HIFK tuli peliin hyvällä meiningillä ja jätti Tapparan telineisiin pahemman kerran. Koivistoinen ampui upealla rannevedolla HIFK:n johtoon viiden minuutin pelin jälkeen – ylivoimalla. Kotijoukkueen toisen maalin teki härkämäisesti läpi matsin taistellut Juha Jääskä ajassa 16.01.

Toinen erä meni maaleitta ja HIFK:n hallitessa peliä, mutta kolmannessa erässä pelin virtauksessa tapahtui käänne. Koivistoinen teki hieman onnekkaasti 3–0, mutta sen jälkeen Tappara sai hyvän kirivaihteen päälle. Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin peli oli 3–2, kun Waltteri Merelä ja Joona Luoto olivat tehneet kavennusmaalit.

HIFK kesti Tapparan painostuksen ja Paajanen kävi tyylikkäästi veivaamassa tyhjiin loppunumerot, kun peliä oli jäljellä reilut puolitoista minuuttia.