FORENOM MATSIRAPORTTI: Täydet pisteet vuoden viimeisestä – HIFK terävänä Vaasassa

Sport-HIFK 1-4 (0-3, 0-1, 1-0)

HIFK päätti kiekkovuoden 2021 tyylillä ja otti vakuuttavan vierasvoiton Vaasassa. Tyrmäysisku tuli heti ensimmäisessä erässä, jossa HIFK tykitti kolme kaappia.

Eetu Koivistoisen ketju oli kovassa vireessä ja löi avauserässä alkutahdit. Jere Innala teki 1-0 ajassa 12.20 ja vajaat neljä minuuttia myöhemmin Juha Jääskä teki kauden kymmenennen maalinsa. Miro Karjalainen vei HIFK:n 3-0-johtoon ajassa 19.00.

Olli Palola ampui 0-4 ylivoimalla toisessa erässä ja Sportin ainoa maali syntyi päätöserässä kahden pelaajan ylivoimalla. Niilo Halonen torjui ottelussa 17 kertaa. Hän pelasi joulukuussa kuusi ottelua ja HIFK voitti niistä jokaisen.

Jääskä (10+10) on jo tässä vaiheessa kautta tehnyt yhtä monta maalia ja tehopistettä kuin tähän mennessä parhaimmilla kausillaan. Tänään syntyi ottelun voittomaali.

– Saatiin kolmen kaula siihen ekaan erään ja pelattiin sen jälkeen simppelisti. Kolme pinnaa oli tarkoitus tulla hakemaan ja ne saatiin, Jääskä kertoi.

Matsi oli taattua settiä, kun vastassa oli Sport: Alusta loppuun kovaa taistelua ja kumpikaan ei antanut milliäkään periksi.

– Ainahan Sportia vastaan pelit ovat tällaisia, eli fyysistä vääntöä. Siihen pitää vaan vastata samalla mitalla.

Katso maalikooste ja valmentajien haastattelut

Liiga hiljenee viikonlopun ajaksi ja kaukaloon palataan ensi vuoden puolella. HIFK pelaa kotona keskiviikkona 5.1. ja silloin vieraaksi saapuu JYP. Ottelu pelataan ilman yleisöä.