FORENOM MATSIRAPORTTI: Vierasrundi käyntiin voitolla

Jukurit - HIFK 1–4 (1-0, 0-1, 0-3)

HIFK:n Tour de Bönde, eli selkokielellä parin viikon mittainen vieraskiertue, alkoi kolmen pisteen voitolla Mikkelissä. Tahmean alun jälkeen vierasjoukkue paransi erä erältä, ja kolmannen erän onnistumiset siivittivät HIFK:n 4–1-voittoon Jukureista.

Helsingin Jäähallilta 250 kilometriä Lehtimäen nahkapenkeillä matkustaneet stadilaiset näyttivät tulleen ensimmäiseen erään niin sanotuilla dösäjaloilla. Ensimmäiseen erään otetut kuusi jäähyminuuttia, yksi päästetty maali ja Michael Garteigin 14 torjuntaa kertovat missä päässä paine ensimmäiset parikymmentä minuuttia olivat.

Toisen erän tekeminen horjutti ottelun tasapainoa. HIFK pysyi poissa jäähypenkiltä ja laukauksetkin maalia kohti kirjattiin vieraiden eduksi 9-6.

Valkoisissa pelannut HIFK vastasi myös erän ainoasta maalista. Jere Innala vapautti Otto Paajasen kasvotusten Jukuri-kassarin kanssa. ”Patti” ei kuitenkaan hakenut omaa ratkaisua, vaan jätti kiekon vielä toisesta aallosta mukaan liukuneelle Juha Jääskälle, joka nosti kiekon läheltä maalin kattoon viimeistellen maalin toisessa peräkkäisessä matsissaan.

Heti kolmannen erän alussa HIFK sortui ottamaan kaksi peräkkäistä rangaistusta, ja Jukurit pääsi hetken hakemaan jo kertaalleen menettämäänsä johtoa takaisin kahden miehen ylivoimalla.

Stadilaiset suoriutuivat alivoimastaan kunnialla, ja hetkeä myöhemmin Elis Hede iski loistavasta Jääskän syötöstä HIFK:n ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Ajassa 55:34 Yohann Auvitu ampui HIFK:n ylivoimalla kahden maalin karkumatkalle. Osuma oli ranskalaispuolustajan kauden ensimmäinen, ja tuuletuksesta päätellen maistuva.

Jukurit haki viimeiset minuutit kavennusta ilman maalivahtia, mutta loppukiri tyssäsi Eetu Koivistoisen keskialueen karvaukseen ja siitä seuranneeseen maaliin.

Kahden tehopisteen miehiä Mikkelin illassa olivat Juha Jääskä (1+1), Eetu Koivistoinen (1+1) ja Otto Paajanen (0+2).

Michael Garteig torjui HIFK:n maalilla 30 kertaa ja otti pitkään kestäneestä hyvästä vireestään huolimatta vasta kauden ensimmäisen voittonsa Liigassa.

Tour de Bönde jatkuu keskiviikkona Tampereella Ilvestä vastaan.

Himassa skulataan seuraavan kerran lauantaina 30.10. Silloinkin vastassa on Ilves.

Nordiksen ottelutapahtumassa vietetään HIFK-ikoni Lennu Petrellin juhlaa. Sitä et halua missata!