FORENOM Matsiraportti: Ville Leskisen hattutemppu upotti Kärpät

HIFK - Kärpät 4–3 (1-1, 0-0, 3-2)

HIFK kohtasi viikon toisessa matsissaan Kärpät Nordiksella. Kauden ensimmäinen tyhjän Nordiksen näyttämöllä pelattu kahden suuren kohtaaminen päättyi himajengin voitonjuhliin. Illan tehomies oli hattutempun viimeistellyt Ville Leskinen (3+0).

Leskinen iski illan ensimmäisensä ennen kuin kymmenen minuuttia oli täynnä. Jere Sallinen (0+2) vastaanotti hyökkäysalueella Tobias Winbergin rännikiekon ja jatkoi kiekon suoraan Kärppä-maalille ajaneen Leskisen lapaan. ”Lese” viimeisteli varmasti ottelun avausmaalin Justus Annusen selän taakse.

Ottelu ehti vanheta alle viisi minuuttia, kun Kärpät tuli tasoihin. Oululaisten sensaatiohyökkääjä, 19-vuotias Tuukka Tieksola (1+1), iski kauden neljäntensä ylivoimalla ohi Frans Tuohimaan.

Toinen erä oli vauhdikas, mutta maaliton. Molemmat maalivahdit olivat työllistettyjä seitsemän torjunnan verran.

Kolmannessa erässä nähtiinkin reilusti maaleja.

Erän ensimmäisestä vastasi jälleen Leskinen. Jesse Saarinen (1+2) ajoi röyhkeästi Kärppä-puolustuksen keskelle, ampui ranteella ja maalin eteen parkkeerannu Leskinen siirsi HIFK:n 2–1-johtoon.

Kärpät tuli pian jälleen rinnalle Tieksolan ruokittua Cody Kunykin maalintekoon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Muutama minuutti myöhemmin Saarinen karvasi kiekon oululaisten puolustussiniviivalla ja karkasi napikkain Kärppä-veskarin kanssa. ”Jeppe” löi kauden toisen maalinsa ajassa 53:38.

Leskinen kruunasi iltansa iskemällä illan kolmantensa Saarisen oivallisesta esityöstä ja HIFK karkasi ottelussa ensimmäistä kertaa kahden maalin johtoon.

Vieraiden Michal Kristofin viimeisellä minuutilla iskemä kavennusmaali jäi lopulta laihaksi lohduksi oululaisille.

HIFK palasi voittojen tielle ja pääsee huomenna lauantaina haastamaan kuntopuntarin kärkijengin HPK:n vieraskaukalossa.

Ottelun tilastot, valmentajien lehdistötilaisuus ja ottelukooste löytyvät Liigan kotisivuilta.