FORENOM Matsiraportti: Voitosta voittoon himassa!

HIFK - Kärpät 5–4 JA (3-1, 1-1, 0-2, 0-0, 1-0)

HIFK ja Kärpät kohtasivat puolivälierien toisessa ottelussa tiistaina Nordiksella. Joukkueet esittivät maanantain kaltaisen tasaisen väännön, joka venyi tällä kertaa aina toiseen jatkoerään saakka.

Kotijoukkueen viime hetkien sankareita olivat jatkoerissä 16 kertaa torjunut Frans Tuohimaa sekä ratkaisumaalin viimeistellyt Jesse Saarinen (1+1).

Ylitöiksi meni

Maanantain ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun avausmaali syntyi jo 25 pelisekunnin kohdalla. HIFK-kippari Jere Sallinen ohjasi puolustaja David Bernhardtin laukauksen ohi Patrik Rybarin.

Kaksi minuuttia myöhemmin Kärpät tuli tasoihin Juhamatti Aaltosen (1+1) ylivoimaosumalla.

Puolustaja Rony Ahonen punnersi stadilaiset jälleen johtoon ampumalla pudotuspeliuransa toisen maalin lähietäisyydeltä ajassa 11:45.

Puolitoista minuuttia edellisestä Juho Keräsen laukaus kimpoili Kärppä-puolustuksen kautta jo kolmannen kerran Rybarin selän taakse, ja slovakialaisveskari luisteli vaihtopenkin puolelle.

Toisessa erässä kumpikin joukkue osui kertaalleen.

Juha Jääskä vei komean kuvion päätteeksi HIFK:n jo kolmen maalin karkumatkalle. Ruotsalaispakki Johan Motinin syöttö napsahti täydellisesti maalille ajaneen ”Jäkyn” lapaan, joka ohjasi kevään ensimmäisensä.

Kärppien Mika Pyörälä viimeisteli ylivoimalla kavennusmaalin ja kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen 4–2-johdossa.

Kolmannessa erässä vieraat painoivat kovaa päälle ja HIFK:n hyökkäykset olivat vähissä. Libor Sulak toi Kärpät maalin päähän ajassa 44:36 ja reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Radek Koblizek ampui Kärpät tasoihin ja venytti ratkaisun jatkoajalle.

Ensimmäisessä jatkoerässä Kärpät pääsi paremmille paikoille ja Tuohimaa HIFK:n maalilla torjui peräti 15 kertaa erään. Toisessa päässä Justus Annunen joutui venymään kiekon tielle kolmesti.

Toisessa jatkoerässä stadilaiset saivat otetta. Ottelusarjassa yskähdellyt ylivoima tuotti voittomaalin ajassa 85:26. Joonas Lyytinen harhautti kärkimiehen viivassa, pelasi Alex Broadhurstin laukaisupaikkaan ja Jesse Saarinen lapioi irtokiekon maalin edestä tolppien väliin ja verkon perukoille.

HIFK voitti puoliväliersarjan molemmat kotipelinsä ja pääsee torstaiksi Ouluun hakemaan ratkaisevaa kolmatta päänahkaa.

Tiistain ottelun tilastot, ottelukoosteen ja lehdistötilaisuuden löydät Liigan kotisivuilta.