FORENOM Matsiraportti: Voittoputki katkesi rankkaritappioon Vaasassa

Sport-IFK (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0)

IFK:n viikon ensimmäinen ottelu pelattiin keskiviikkona Vaasassa. Joukkue tuli hienosti kahden maalin takaa tasoihin, mutta Sport vei lopulta lisäpisteen rankkareilla.

Heti avauserän alkuun IFK:lle tarjoutui useampi ylivoimamahdollisuus Sportin jäähyillessä, mutta edes viidellä kolmea vastaan pelaaminen ei tuonut avausmaalia stadilaisille.  Ottelun ensimmäisen iski Sport, kun Olavi Vauhkonen ampui oman reboundinsa sisään ajassa 10:11. Johtomaalin jälkeen Sport puolusti ja träppäsi tiiviisti, ja IFK kamppaili aika ajoin kiekon hyökkäysalueelle tuomisen kanssa. Avauserässä ei nähty enempää osumia, vaikka vierasjoukkue pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle.

Toisen erän alussa Sport lisäsi johtoaan 2-0:aan Valtteri Viljasen ylivoimaosumalla Miro Karjalaisen istuessa jäähypenkillä. Toisen takaiskun jälkeen IFK alkoi kuitenkin saada enemmän ja enemmän otetta pelistä, kun taas Sport passivoitui ja keskittyi johtonsa turvaamiseen. Lisäosumia ei kuitenkaan enää nähty.

Kolmas erä alkoi IFK:n osalta ryminällä. Teemu Tallberg pelasi upeasti kiekon juuri vaihdosta puolittain läpi luistelleelle Sebastian Dykille, joka harhautti Sport-veskari Niko Hovisen ja iski kauden yhdeksännen osumansa ajassa 51:03. Vain hetkeä myöhemmin Sportin Stuart Percy nosti kiekon katsomoon ja edessä oli IFK:n illan kuudes ylivoima. Stadilaisten kultakypärä Alex Broadhurst haki maalin edessä olleen Tallbergin lapaa, mutta kiekko kimposikin puolustajan luistimesta ohi Hovisen ja tilanne oli tasan. Molemmilla joukkueilla oli vielä paikkansa erän lopussa, mutta edessä oli lopulta jatkoaika.

Jatkoajalla kotijoukkue pyrki pitämään kiekkoa ja IFK oli muutamaankin otteeseen lähellä hyökkäyspään riistoa. Huippuluokan maalipaikat menivät jatkoajalla 1-1 molempien veskareiden venyessä huipputorjuntoihin. Ratkaisua haettiin rankkarikisasta.

Rankkareilla IFK ei onnistunut kolmella yrittämällä ja Sportin Vauhkonen sen sijaan onnistui. Näin lisäpiste jäi Vaasaan.