logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

GIGANTTI Pregame Studio: Helppoja torjuntoja ei tule

play

HIFK - SaiPa klo 18:30. Ovet auki klo 17:30.

HIFK kohtaa viikon ensimmäisessä ottelussaan Nordiksella SaiPan. Joukkueet ottivat mittaa toisistaan viime lauantaina Lappeenrannassa, mistä vierasjoukkue poistui kotimatkalle kaksi sarjapistettä rikkaampana. Matsi päättyi voittolaukauskilpailun jälkeen HIFK:n 3–2-voittoon.

Illan ottelu alkaa klo 18:30 ja hallin ovet avataan tuntia aiemmin.

Osta liput matsiin Ticketmasterista!

GIGANTTI Pregame Studio

Pregame studiossa avataan muun muassa niin kutsuttua corsi-tilastoa. Tilastoihin kirjataan joukkueiden tuottamat ja vastaanottamat laukaukset viisi vastaan viisi -pelitilanteissa. HIFK on sarjassa ylivoimainen ykkönen corsi-tilastossa joukkueen tuottaessa keskimäärin ottelua kohti lähes 13 laukausta vastustajaansa enemmän.

HIFK:n corsi-erotus on 23 ottelun jälkeen +296, mikä on tasan sata kutia enemmän plussalla kuin tilaston kakkosella Lukolla.

– Corsi-tilasto kertoo ehkä eniten joukkueiden pelityylistä. HIFK karvaa korkealta ja tilaston ollessa noinkin komeasti plussalla tarkoittaa se sitä, että joukkue on onnistunut siinä mainiosti, HIFK:n asiantuntija Harri Rindell avaa.

– Vielä kun maalintekotehokkuus kauden edetessä kasvaa, nousee HIFK noilla lukemilla myös sarjapisteiden osalta taulukossa.

Sen lisäksi, että stadilaiset ampuvat paljon, toimii myös puolustus. HIFK:ta vastaan on sarjassa ammuttu neljänneksi vähiten. Alhaiset laukaisumäärät tuottavat omat haasteensa maalivahdeille.

– Onhan se haastavaa. Helppoja laukauksia ei tule ja aina ei pääse flow-tilaan. Mutta kyllä se siitä, toteaa lauantaina Lappeenrannassa loistomatsin pelannut HIFK:n maalivahti Niilo Halonen.

Studiossa vierasjoukkueen terveiset Stadiin lähettää SaiPan valmentaja Ville Hämäläinen.

Jardinen debyytti

Tällä viikolla HIFK:n joukkueen arkeen liittynyt kanadalaispakki Sam Jardine pelaa tänään Liigadebyyttinsä. 28-vuotias puolustaja pelaa numerolla 10. Jardinen tarinaan voit tutustua maanantaina julkaistun videohaastattelun kautta.

Edellisessä SaiPa-ottelussa loistanut Niilo Halonen vartioi tänäänkin HIFK:n maalia.

Kultakypärää illan ottelussa kantaa Eetu Koivistoinen tehoillaan 5+10=15.

 

 

HIFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Niilo Halonen
34 Michael Garteig (varalla)

Hyökkääjät

12 Jere Innala – 31 Eetu Koivistoinen – 51 Juha Jääskä
18 Teemu Tallberg – 44 Miro Väänänen – 54 Sebastian Dyk
33 Roni Hirvonen – 13 Otto Paajanen – 79 Olli Palola
21 Otto Karvinen – 14 Petteri Wirtanen – 91 Elis Hede
45 Micke Åsten

Puolustajat

10 Sam Jardine – 93 Jordan Schmaltz
55 Kasper Kotkansalo – 57 Johan Motin
29 Tobias Winberg – 28 Rony Ahonen

Loukkaantuneet: Joonas Lyytinen (6–8 vkoa), Alex Broadhurst (3 vkoa), Otto Salin (2 vkoa), Miro Karjalainen (1 vko), Yohann Auvitu (day-to-day)

HIFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

 

Näytä kaikki uutiset