logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

GIGANTTI Pregame Studio: ”Mä otan paikkani tästä kopista”

play

HIFK - Ilves klo 17:00. Ovet auki klo 15:45.

HIFK palaa parin viikon mittaisen vierasrundin jälkeen kotiin. Lauantaialkuillan matsissa stadilaiset kohtaavat Tampereen Ilveksen klo 17:00.

Nordiksen ovet avataan klo 15:45 ja matsiin kannattaa saapua ajoissa, sillä ohjelmaa lauantaina piisaa! Illan ottelu pelataan loppuunmyydyille katsomoille.

Ota lauantain ottelutapahtuman muistilista haltuun täältä.

Koneet lämpiminä

Molemmat jengit lähtevät viikon viimeiseen otteluunsa koneet lämpiminä, sillä kumpikin joukkue pelasi myös perjantai-iltana. HIFK kärsi Kuopiossa tappion voittolaukauskilpailun jälkeen KalPalle 3–4. Vuodenvaihteessa uuteen areenaan muuttava Ilves puolestaan voitti Hakametsän viimeisen paikallisottelun Tapparaa vastaan lukemin 2–1.

HIFK ja Ilves ovat kohdanneet kertaalleen aiemmin tällä kaudella. Puolitoista viikkoa sitten tamperelaiset kuittasivat lisäpisteen Hakametsässä rankkareilla 3–2.

GIGANTTI Pregame Studio

Pregame Studiossa pääaiheena on HIFK:n entinen kapteeni, viime kaudella pelaajauransa päättänyt Lennu Petrell. Seuraikonin juhlallisuuksia vietetään Nordiksen jäällä ennen illan Ilves-ottelua klo 16:50 alkaen.

Lennun entinen pitkäaikainen joukkuekaveri, nykyään HIFK:n valmennustiimiin kuuluva Kimmo Kuhta muistelee Pregamessa nuoren Petrellin ensiaskeleita liigajengissä.

– Lennu ei ollut ekalla kaudellaan missään nimessä jengin taitavin jätkä, mutta Lennu oli alusta lähtien Lennu. Se päätti jo silloin, että ”mä otan paikkani tästä kopista”, Kibe muistelee.

Myös illan vastustajan valmennusryhmässä on Petrellin entinen joukkuekaveri. Pasi Saarinen edusti Lennun liigataipaleen alkuaikoina HIFK:ta viiden kauden ajan.

– Lennu kun tuli ekaa kertaa liigakoppiin, katottiin silloin, että mikä Hessu Hopo sieltä 46 numeron luistimilla tulee. Aika nopeasti Lennu sitten paikkansa otti, ja ennen kaikkea oli fyysinen ja kamppailuvalmis pelaaja, Saarinen kertoo studiossa.

HIFK:n asiantuntija Harri Rindellin pointeista löytyy taktisten asioiden lisäksi myös tarinaa illan juhlakalusta.

Pieniä viilauksia kokoonpanoon

HIFK lähtee illan otteluun pitkälti samalla kokoonpanolla, millä joukkue pelasi eilen Kuopiossa.

Elis Hede nousee kolmosketjun laidalle Otto Paajasen ja Roni Hirvosen rinnalle.

Micke Åsten ottaa paikkansa nelosen laidalla ja eilen Kuopiossa nähty ryminä jatkuu takulla Nordiksen lauantai-illassa.

Niilo Halonen on torjuntavuorossa Ilvestä vastaan.

 

 

HIFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Niilo Halonen
34 Michael Garteig (varalla)

Hyökkääjät

12 Jere Innala – 31 Eetu Koivistoinen – 51 Juha Jääskä
18 Teemu Tallberg – 25 Alex Broadhurst – 54 Sebastian Dyk
33 Roni Hirvonen– 13 Otto Paajanen – 91 Elis Hede
21 Otto Karvinen – 14 Petteri Wirtanen – 45 Micke Åsten
44 Miro Väänänen

Puolustajat

81 Yohann Auvitu – 93 Jordan Schmaltz
55 Kasper Kotkansalo – 57 Johan Motin
28 Rony Ahonen – 4 Miro Karjalainen

Loukkaantuneet: Joonas Lyytinen (9–11 vkoa), Tobias Winberg (3 vkoa), Otto Salin (3 vkoa), Olli Palola (day-to-day)

HIFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Näytä kaikki uutiset