logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Gimmat jatkaa siitä mihin jäätiin

Viime kausi poiki HIFK:n naisjoukkueelle SM-pronssia. Nyt on kiiltävämmät mitalit tähtäimessä.

HIFK:n naisten joukkuetta ja toimintaedellytyksiä on rakennettu määrätietoisesti kolmen vuoden ajan ja viime keväänä palkintona siitä seuraan saatiin pronssimitalit. Finaalipaikkakin jäi harmittavan pienestä kiinni ja välierien tappiosta jäi koko jengille paljon hampaankoloon.

Joukkue on säilynyt hyvin koossa viime kaudesta ja uusia pelaajia tuli vain neljä. Runko on taas vuoden kokeneempi ja tulopuolella on kaksi maajoukkuepelaajaa ja nuoria lahjakkuuksia.

– Pronssista lähdetään kirkastamaan mitalin väriä ja kehittämään peliä ja toimintaa. Meillä on hieno tilanne, kun pääsemme jatkamaan siitä, mihin keväällä jäätiin. Peli-identiteettiä tai pelitapaa ei tarvitse muuttaa, koska näimme, että ne toimivat, kertoo päävalmentaja Saara Niemi.

HIFK:hon liittyivät Matilda Nilsson ja Julia Liikala, jotka edustivat Suomea elokuussa MM-pronssia voittaneessa joukkueessa. KalPasta siirtynyt Nilsson on tehnyt kahdeksan kauden aikana Naisten liigassa 216 ottelussa tehot 177+150=327 ja Liikala on takonut neljällä kaudella 42+69=111 tehopistettä HPK:ssa.

Ulkomaalaisosasto on ennallaan, eli ilmasilta Ranskaan ja Tshekkiin toimii edelleen. Joukkueessa pelaavat ranskalaiset Athéna Locatelli, Clara Rozier ja Emmanuelle Passard sekä tshekit Michaela Pejzlova ja Veronica Lorencova.

Aikuisten ja nuorten maajoukkuepelaajia on paljon, mikä kertoo Stadin Gimmojen laadukkaasta työstä, mutta se aiheuttaa myös paljon poissaoloja harjoituksista ja peleistä elokuussa ja kauden aikana.

– Tässä asiassa korostuu meidän pelaajapolkumme tärkeys. Vaikka paljon pelaajia on maajoukkuepeleissä, olemme pystyneet koko ajan harjoittelemaan normaalisti ja laadukkaasti ja myös pelaamaan normaalin määrän harjoituspelejä, Niemi sanoo.

HIFK:N NAISTEN LIIGAJOUKKUE KAUDELLA 2021-2022

MAALIVAHDIT
19 JÄÄSKELÄINEN Lumi
21 KUUSELA Iina
33 LAHTINEN Kiia
PUOLUSTAJAT
3 HIETAHARJU Anni
4 YRJÖLÄ Siiri
9 MEHTONEN Nenna
14 PARKKONEN Krista
15 SAUKKONEN Mikaela
66 LAMMINAHO Petra
70 HONKANEN Sara
88 LOCATELLI Athena
92 KYLLIÄINEN Olivia
HYÖKKÄÄJÄT
10 LORENCOVA Veronika
11 RANTAMÄKI Karoliina
13 HUOTARI Veera
18 PEJZLOVA Michaela
22 VIRTANEN Henni
23 KEMPPAINEN Johanna
25 HEIKURI Mia
26 VIHERVUORI Satu-Maaria
27 PASSARD Emmanuelle
29 PERE Anni
72 ROZIER Clara
91 LIIKALA Julia
97 NILSSON Matilda
JOHTORYHMÄ
NIEMI Saara Päävalmentaja
BUCHERT Christian Valmentaja
HÄMÄLÄINEN Tuukka Mv-valmentaja
NIKUNEN Timo Huoltaja
AHOLA Riikka Huoltaja
AHOLA Jukka Joukkueenjohtaja
SANDQVIST Johanna Joukkueenjohtaja

Näytä kaikki uutiset