logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Niilo Halonen pelaa läpimurtokauttaan

HIFK:n maalilla vakuuttavasti pelannut Niilo Halonen odottaa keskiviikon ottelusta Jukureita vastaan haastavaa. Pari kierrosta sitten HIFK voitti vieraskentällä Jukurit 2-0, mutta Halosen mukaan mikkeliläiset ovat todella vaarallinen vastustaja.

– Jukurit on vastustajana tosi ilkeä joukkue, he ovat pelanneet tosi hyvin viime aikoina. Viikko sitten voitimme Mikkelissä, mutta se ei ollut mikään läpihuutojuttu. Jukurit on hyvin organisoitu joukkue ja tosi vaarallinen vastustaja. Täysi kunnioitus sinne, yksi kauden läpimurtopelaajista, Halonen arvioi.

HIFK lähtee otteluun tappio alla. KalPa haki pisteet Helsingistä, nyt Jukurit yrittää samaa.

– KalPaa vastaan pelattiin vauhdikas lätkäpeli. Meidän täytyy parantaa puolustusta ja paria muuta asiaa, jos halutaan pitää keskiviikkona pisteet Stadissa, Halonen ennakoi.

– Voittojen tielle olisi tavoite palata.

Halonen pelasi jo HIFK:n A-junioreissa, Kolleissa, mutta tie edustusjoukkueeseen ei tapahtunut suoraan. Hän pelasi vuoden Mestistä erinomaisella menestyksellä JoKP:n riveissä ja viime kausi meni KooKoossa Henrik Haukelandin kirittäjänä. Nyt hän on valmis ottamaan vastuuta Helsingissä ja HIFK:ssa.

– Vuosi Mestiksessä oli tietty tukipilari ammattilaiskiekon maailmaan. Joensuun vuosi oli tärkeä minulle, pääsi muualle katsomaan, millainen on meininki ja kotiseudulta pois. Vuosi teki minulle hyvää, Halonen arvioi.

– Viime kausi antoi arvokasta oppia. Pystyi seuramaan Haukelandin vierellä, mitä se huipulla pelaaminen on.

Arvokas oppi on näkynyt tällä kaudella. Yksi koko sarjan seuratuimmista posteista on HIFK:n tolppien väli. Halonen on pelannut 11 ottelua tällä kaudella ja hän on koko sarjan maalivahtitilastossa sijalla kaksi, Lukon Lassi Lehtisen jälkeen. Torjuntaprosentti on 91,56.

– En ole sitä asiaa miettinyt, että HIFK:n maalivahdin paikka on aina seurattu. Pyrin välttämään tuollaisten asioiden miettimistä enkä hirveästi lue lehtijuttuja tai muita arvioita. Siellä voi olla aika värikkäitä kommentteja – oli seura kuin seura.

– Keskityn vain omaan hommaan ja siihen, mihin pystyn itse vaikuttamaan. Tiedän, että pystyn pelaamaan sarjaa hyvällä tasolla. Olemme saaneet joukkuepelaamista parempaan suuntaan ja se helpottaa myös maalivahdin tehtäviä. Näen, että oma peli on mennyt viime kaudesta eteenpäin, Halonen arvioi.

Halonen haluaa myös jakaa kiitosta valmennukselle. HIFK:n maalivahtikoulutuksen maine on hyvä ja Halonen allekirjoittaa tämän. Hän on myös tyytyväinen viime aikojen otteisiinsa kaukalossa.

– Allekirjoitan sen, että HIFK:n maalivahtivalmennus on kovalla tasolla. Jan Lundell tekee järjettömän hyvää duunia vuodesta toiseen. Ei ole sattumaa, että sieltä on tullut monta hyvää maalivahtia, kuten nyt vaikkapa Ville Husso ja Kevin Lankinen, Halonen kehui HIFK-legendaa.

– Tyytyväinen olen ollut siihen, miten pelit ovat menneet ja siihen, että olen viime aikoina päässyt pelaamaan. Jos nyt arvioin, pelaaminen on ollut nousujohteista ja varmaa työskentelyä.

Artikkeli on julkaistu osoitteessa liiga.fi

Niilo Halonen

Näytä kaikki uutiset