logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

CBJ x Kollit – vierailevat valmentajat Elisa Areenalla

Columbus Blue Jacketsin valmennuskolmikko veti aamujäät HIFK:n A-ja B-nuorille keskiviikkona.

”Mikä juttu tää on?” – kysyy Kollien maalivahti Eemil Vinni joukkuekavereiltaan ennen jäälle menoa. On keskiviikkoaamu ja zambonin tasainen humina kaikuu Elisa Areenalla. Paikalla on normaalia enemmän ihmisiä. NHL:n kuvausryhmä, äänimies ja jopa Columbuksen NHL-pelien oikeudet omistava Bally Sports Ohion oma ryhmä reporttereineen.

Myös HIFK:n edustusjoukkueen pelaajista jäälle ovat saapuneet Otto Karvinen, Miro Väänänen, Tuomas Uronen ja Joona Lehmus.

– Kai tässä voi vielä näyttöjä antaa, jos pääsisi viikonlopuksi Tampereelle, naurahtaa Karvinen.

Zamboni on kiertänyt kaukaloa vasta hetken aikaa, kun Columbus Blue Jacketsin apuvalmentaja Kenny McCudden jo huudahtaa vaihtopenkille:

– Pitäkää jalat liikkellä, ei hukata yhtään aikaa.

Vastataan tässä vaiheessa Vinnin kysymykseen. Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen otti pari viikkoa sitten yhteyttä HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelaiseen ja kysyi, voisiko heidän valmentajansa McCudden vetää harjoitukset juniorijoukkueelle. Vuodesta 2015 asti CBJ:n valmennusryhmässä toiminut 60-vuotias yhdysvaltalaisvalmentaja halusi tutustua välipäivänä HIFK:n toimintaan. Aikataulut lyötiin lukkoon ja lopulta McCuddenin lisäksi harjoituksia tulivat vetämään Steve McCarthy ja Jared Boll.

Lopulta zamboni ajaa kaukalosta ulos ja luukut pamahtavat kiinni. Kolmisenkymmentä pelaajaa hyppää kaukaloon ja kaikesta aistii, että kohta mennään. Jared Boll puhaltaa pilliinsä ja treenit alkavat. Vauhti on kova ja tuntuu että median läsnäolo ja Columbus Blue Jacketsin logo valmentajien vasemmassa rintapielessä saa pelaajat ekstralatautuneiksi. HIFK:n puolelta jäällä ovat Kimmo Kuhta, Simo Mälkiä ja Markus Nordlund.

– Sitten mennään! Suoraan maalia kohti! Kiinnittäkää huomiota laukauksiin! Hyvä! – huudot kuuluvat vihellysten välissä.

Puolen tunnin kohdalla pelaajat jaetaan kahtia. McCarthy ohjeistaa puolustajat toiseen päätyyn.

Kello lyö 11:00 ja jäävuoro on tulossa päätökseen. Ryhmä kokoontuu keskiympyrään ja saa palautteen treeneistä. Valmentajat ovat tyytyväisiä pelaajien sitoutumiseen ja vauhtiin aamun harjoituksissa. Katsomonkin puolella kuhistaan:

– Aika hyvä meininki marraskuiseen keskiviikkoaamuun.

– Okei, tämä oli hauskaa, sanoo Steve McCarthy poistuessaan kaukalosta.

Lopulta media hoitaa vielä haastattelunsa ja valmentajat poistuvat pukusuojaan. Hetken kuluttua he saapuvat suihkun raikkaina takaisin areenan puolelle ja kysyvät uteliaina:

– Nämä jätkät siis käyvät vielä koulussa? Ja he jatkavat tästä aamutreenien päätteeksi takaisin kouluun ja palaavat illalla? Onpa heillä paljon jääaikaa, hieno juttu, sanoo Jared Boll.

Boll ei ole ensimmäistä kertaa Suomessa. Lähes 600. NHL-ottelun kokemuksen pelaajauraltaan omaava Boll pelasi työsulkukaudella 2012-2013 viisi ottelua Mestis-seura TuTossa.

– Siistiä olla takaisin täällä. Suomi on upea maa ja minulla on täältä vain hyviä muistoja. Täällä on puhdasta ja ruoka on maistuvaa. Ihmiset ovat kovin ystävällisiä ja avuliaita ja kaikki puhuvat englantia.

– Matkamme jatkuu huomenna kohti Tamperetta, jossa viikonlopun tuplapelit pelataan.

Kollien matka sen sijaan jatkui Poriin, jossa pelataan illalla Ässät-HIFK.

Näytä kaikki uutiset