Davos eteni Spengler Cupin välieriin – HIFK matkustaa kotiin

HC Davos - HIFK 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

HIFK kohtasi Spengler Cupin puolivälierässä isäntäjoukkue HC Davosin. Vaikka stadilaiset pelasivat turnauksen parhaan ottelunsa, isännät olivat lopulta vahvempia ja jatkoivat välieriin loppulukemin 3-2.

Ottelun avauserä oli vauhdikas ja viihdyttävä. Laukaisutilasto merkattiin HIFK:lle lukemin 16-5, mutta huippupalkkoja oli tarjolla kummassakin päässä. Stadilaiset saivat heti ottelun alkuun ylivoiman ja siihen merkattiinkin seitsemän laukausta. Julius Nättinen pääsi kertaalleen kokeilemaan lähes tyhjään maaliin, mutta kiekko kimposi yläriman kautta päätyverkkoihin. Maalinteon aloitti kuitenkin HIFK. Kristian Vesalainen puski kiekon kanssa läpi laidasta ja ajoi röyhkeästi maalille. Näytti jo hetken siltä, että Vesalainen ajautuu kiekon kanssa maalin taakse, mutta mitä vielä. Upea laukaus takakulmaan ja kädet kattoon. Davosin tasoitusosumaa nähtiin ajassa 11:19. Asialla oli HC Davosin paras pistemies, tshekkitaituri Matej Stransky. Stransky ampui kiekon suoraan syötöstä maaliin aloituspisteen kaarelta Davosin pelatessa ylivoimaa. Näin erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Kotijoukkue tuli toiseen erään todella vahvasti ja oli potkun edellä kamppailuissa. Lopulta Andres Ambühlin maalilla Davos siirtyi 2-1-johtoon ennen toisen erän puoliväliä. Davos-ikoni oli ensimmäisenä maalin edessä irtokiekosta ja suupaisi kiekon rystyltä verkkoon. Erä oli vahvasti vierasjoukkuevetoinen, muutamaa hetkeä loppuminuuteilta lukuunottamatta. Laukauksia stadilaisille merkattiin toisessa erässä ainoastaan kahdeksan.

Kolmanteen erään vieraat saivat lentävän lähdön: Eetu Koivistoinen ja Julius Nättinen juonivat tyylikkään 2-1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon Davosin maaliin. Vierasjoukkueen vahva tekeminen jatkui erän edetessä, mutta kolmannen erän puolivälissä HIFK:n Roni Hirvoselle vihellettiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Ensimmäisen kakkosen HIFK kesti, jälkimmäistä ei, vaan Davos siirtyi 3-2-johtoon ylivoimalla. Lopun aikaa Davos pelasi järkevästi ja kiekotteli itsensä pois HIFK:n karvauksen alta, ja ilman maalivahtiakin pelatessa laukaukset jäivät uupumaan.

Tappion myötä HIFK:n Spengler Cup tuli päätökseensä ja joukkue suuntaa takaisin Helsinkiin.

Liiga jatkuu Nordiksella 5.1. Silloin Nordiksella vastaan luistelee Tampereen Ilves.