FORENOM MATSIRAPORTTI: Palola ratkaisi voiton HIFK:lle – Sarjajohto vankistui

HIFK–KalPa 4–3 ja. (1–0, 2–2, 0–1, 1–0)

HIFK hukkasi kolmen maalin johtonsa, mutta raapi itsensä kasaan ja otti voiton jatkoajalla, kun jälleen kerran sitkeästi esiintynyt KalPa haastoi stadilaiset todella kovaa. HIFK:n sankariksi nousi Olli Palola, joka sivalsi upeasti voittomaalin ajassa 61.55. Maailmanluokan rystylätyn maalintekijälle tarjoili puolustaja Rony Ahonen.

Ottelu pelattiin ilman yleisöä, mutta HIFK lähti peliin lujaa normaalia pienemmästä volyymitasosta huolimatta. Jere Innala teki kauden seitsemännen maalinsa avauserän lopulla ja toisessa erässä Micke Åsten teki 2–0 ja ennen matsin puoliväliä Alex Broadhurst teki HIFK:n kolmannen maalin. Siihen tehoilu sitten loppui ja KalPa pääsi mukaan peliin. Aleksi Klemetti ja Miikka Pitkänen tekivät reilun minuutin välein maalit, ja HIFK:n johto kaventui yhteen maaliin toiselle erätauolle mentäessä.

KalPan tasoitus syntyi seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä. HIFK pääsi vielä ylivoimalle varsinaisella peliajalla, mutta maalia ei saatu aikaan. Jatkoajalla nähtiin sitten Ahosen komea nousu omasta päädystä hyökkäysalueelle ja upea syöttö Palolalle, jonka veto upposi yläpesään.

Voiton ansiosta HIFK:n sarjajohto on nyt neljä pistettä.

Puolustaja Yohann Auvitu palasi tänään loukkaantumisen jäljiltä kaukaloon. Varamaalivahtina oli Kollien Eemil Vinni, joka puki HIFK:n liigajoukkueen pelipaidan päälleen ensimmäistä kertaa.

Katso maalikooste ja valmentajien lehdistötilaisuus

HIFK:n seuraavaa matsia saadaan odotella keskiviikkoon asti, jolloin joukkue matkustaa Jyväskylään. JYPin karanteenin on ilmoitettu päättyvän maanantaina 10.1.