FORENOM MATSIRAPORTTI: Sarja tasoihin – TPS voitti maalintekokilpailun

HIFK–TPS 5–7 (0–4, 2–1, 3–2) Ottelusarja: 2–2

HIFK:lla ei ollut paras päivänsä lauantaina, kun TPS haki vierasvoiton Nordikselta ja tasoitti neljännesfinaalisarjan.

Vierasjoukkue sai peliin räjähtävän lähdön ja johti avauserän jälkeen peräti 4–0. HIFK sai aikaan takaa-ajon toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla ja pääsi ottelun lopussa jo yhden maalin päähän TPS:stä. Tasoihin ei ihan tällä kertaa ylletty ja TPS iski loppunumerot tyhjiin.

Roope Taponen vaihdettiin maalille tilanteessa 0–4. Hän pelasi uransa ensimmäisen Playoff-ottelun ja torjui kahden ja puolen erän aikana 23 laukausta. Hänen taakseen vilahti kaksi kiekkoa.

HIFK sai ottelussa kaksi pelirangaistusta. Jordan Schmaltz lensi suihkuun ensimmäisessä erässä ja Miro Karjalainen päätöserässä. Petteri Wirtanen pelasi pakkina Schmaltzin ulosajon jälkeen.