FORENOM MATSIRAPORTTI: Schmaltz piti klinikkaa SaiPalle – Kolme pinnaa Stadiin

SaiPa-HIFK 3-7 (0-1, 1-3, 2-3)

HIFK kävi kuittaamassa pisteet Lappeenrannasta lauantaina ja illan pistesieppo oli Jordan Schmaltz. Jenkkipuolustaja ampui ottelun voittomaalin ja syötti neljä osumaa. Schmaltz nosti kauden pistesaldonsa lukemiin 7+19=26 ja jakaa puolustajien pistepörssin kärkipaikkaa.

Sebastian Dyk teki kaksi maalia ja nosti kauden saldonsa 11 osumaan. Juha Jääskä katkaisi maalin päähän hiipineen SaiPan kolmannen erän kirin tekemällä kauden kymmenennen osumansa ajassa 47.18. Jääskällä on nyt koossa saman verran pisteitä kuin tähän mennessä parhaalla kaudellaan (2018-2019) ja yhtä paljon maaleja kuin viime kaudella.

Schmaltz on parantanut peliään koko ajan ja on tärkeä palanen joukkueen hyökkäys- ja puolustuspeliä.

– Me olimme aika hyviä tänään. Erityisesti toisessa erässä otettiin homma haltuun. Joukkuekaverit hautasivat aika kiitettävällä teholla syöttöjä, joita heille annoin, Schmaltz sanoi pelin jälkeen.

Kahden erän jälkeen peli oli HIFK:lle 4-1, mutta SaiPa rokotti kahdesti heti päätöserän alussa. Se ei pahemmin HIFK:ta heiluttanut ja pari minuuttia myöhemmin Jääskä löi naulan arkkuun.

– Ehkä me emme olleet ihan valmiita heidän puskuunsa, mutta saatiin pakka nopeasti kasaan ja klousattiin peli vahvasti.