Forenom Matsiraportti: Seiskapeli kutsuu

HIFK - TPS (2-0, 0-2, 1-0)

HIFK ja TPS kohtasivat kuudennessa neljännesfinaaliottelussa Nordiksella. IFK:n vahvasta startista huolimatta turkulaiset kirivät rinnalle ja ratkaisua saatiin odottaa aivan viimeisille minuuteille asti.

Ottelun avauserään kotijoukkue tuli terävästi ja oli sekä kiekollisessa pelissä että kamppailupelaamisessa niskan päällä. Maalihanat aukesivat ajassa 12:43 kun Roni Hirvonen syötti ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Otto Paajaselle, joka niittasi kiekon suoraan syötöstä verkkoon. 2-0-lukemat syntyivät vain puolitoista minuuttia myöhemmin. Jere Innalan vahva kulmapeli ja syöttö Iiro Pakariselle maalin eteen johti tolppalaukaukseen, ja siitä edelleen Eetu Koivistoiselle, joka iski kiekon tyhjään rysään. Maalintekijä Koivistoinen sai vielä neljän minuutin rangaistuksen avauserän loppuun, mutta alivoima kesti.

Toisen erän TPS pääsi aloittamaan ylivoimalla ja pääsi sitä kautta mukaan kiekolliseen peliin. Varsinkin tehotrio Pärssinen-Nurmi-Pyyhtiä aiheutti jatkuvasti harmaita hiuksia IFK:n puolustusalueella ja lopulta Pyyhtiä kaventikin ranteella 2-1:een ajassa 23:33. Aivan toisen erän loppuun Topias Haapanen ohjasi vielä TPS:lle tasoitusmaalin.

Kolmanteen erään kotijoukkue paransi ja tuttu hyökkäysalueen peli saatiin jälleen toimimaan. Hyvän matsin TPS:n maalilla pelannut Andrei Karejev joutui torjuntatöihin päätöserässä 12 kertaa.

Illan ratkaisu nähtiin vain reilu minuutti ennen ottelun varsinaisen peliajan loppua: Otto Paajanen nappasi hyökkäyspään aloituksesta 100-0-voiton ja Yohann Auvitu ampui kiekon suoraan syötöstä TPS-puolustaja Ville Lajusen pohkeen kautta byyriin.

Ratkaisu siis haetaan pitkän kaavan mukaan ottelusta numero seitsemän heti huomenna Turussa!