HIFK:lle kylmää kyytiä Vaasassa – Sport osui kuusi kertaa

Sport-HIFK 6-1 (3 - 0, 2 - 1, 1 - 0)

HIFK:n synkkä viikonloppu sai jatkoa Vaasassa. Sport tykitti kahteen erään viisi maalia ja HIFK ei saanut peliään käyntiin. Joukkue matkustaa takaisin Stadiin pisteittä.

Sportin Jesse Paukku aloitti maalinteon vajaan neljän minuutin kohdalla. Upeat 800 liigaottelua täyteen saanut ex-HIFK Janne Keränen alusti tilannetta yhdessä niin ikään HIFK:ta edustaneen Teemu Väyrysen kanssa. Lisää oli luvassa kolmea minuuttia myöhemmin. Shaun Heshka pyöritti ylivoimaa tuttuun tapaan viivassa ja syötti Simon Hjalmarssonille, joka niittasi vaasalaiset jo kahden maalin etumatkalle. Seuraavaksi Sport sai rangaistuslaukauksen, jonka Jens Lööke kuitenkin missasi ampumalla tolppaan. Lisää kylmää vettä stadilaisten niskaan kaatoi Sebastian Ståhlberg osumalla alivoimalla.

Toisen erän alkupuolella HIFK sai kiekon vaasalaisten verkkoon. Seitsemättä otteluaan punaisissa pelaava Kristian Vesalainen onnistui maalinteossa ylivoimalla Joona Lehmuksen ja Juha Jääskän syötöistä. Kyseessä oli Lehmuksen ensimmäinen piste Liigassa.

Lohtu oli kuitenkin laiha; Sport osui vielä kahdesti toisessa erässä Axel Holmströmin ja Jens Lööken osumilla. Kolmannessa erässä vaasalaisten kuudennen osuman iski Jesse Paukku Keräsen upeasta esityöstä. HIFK oli kiekollisen pelinsä kanssa vaikeuksissa Vaasan lauantai-illassa eikä kiekonmenetyksiltäkään vältytty. Hyökkäyspään uhka jäi vajaaksi, sillä Sport-vahti Rasmus Reijolalle merkattiin ainoastaan 15 torjuntaa. HIFK:n maalilla Niilo Halonen torjui 28 kertaa.

Tilastot ja maalikooste

HIFK:n pelit jatkuvat jo heti maanantaina, kun se kohtaa Nordiksella Jukurit kello 18:30 alkavassa ottelussa.