HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

HIFK:n vaikeudet jatkuivat Mikkelissä – Jukureille kolme pinnaa

Jukurit 2-1 HIFK (0 - 0, 1 - 1, 1 - 0)

Jos ei mennyt tuubiin Brasilialla, niin ei se mennyt HIFK:llakaan. Läpi alkukauden vaivannut tehottomuus oli tänäänkin joukkueen riesana ja HIFK:n pisteetön putki venyi Mikkelissä jo neljän ottelun mittaiseksi.

Ottelun avauserässä stadilaisille tarjottiin viiden minuutin ylivoima, kun Jukureiden latvialaispuolustaja Oskars Batna sai pelirangaistuksen Ilari Melartiin kohdistuneesta jalkapyyhkäisystä. Kumpikaan ylivoimaviisikko ei kuitenkaan onnistunut. Lähimpänä maalia kävi suoralla laukauksella ratkaisua hakenut 17-vuotias Kasper Halttunen.

Illan avausosuma nähtiin ottelun toisen erän ensimmäisellä puoliskolla. Maanantaina HIFK:ta vastaan Nordiksellakin 1+1 tehopisteet iskenyt Patrik Puistola avasi isäntien maalihanat ajassa 27:00. HIFK-puolustaja Eddie Larsson blokkasi Otto Mäkisen laukauksen, mutta irtokiekko tippui suoraan Puistolan lapaan, jolla oli helppo työ lyödä kiekko tyhjään maaliin. Stadilaisten tasoitus nähtiin kymmenen minuuttia myöhemmin. Roni Hirvonen ampui kiekon terävällä rannekudilla aloituspisteen kaarelta takayläkulmaan. Syöttäjiksi merkattiin Juha Jääskä ja Eetu Koivistoinen.

Kolmannessa erän mieleenpainuvin hetki nähtiin jälkimmäisen puoliskon alussa, kun Kristian Vesalainen ja Jukurit-puolustaja Joni Jurmo ottivat pienet painit mikkeliläisten kenttäpäädyssä ja kumpikin ohjattiin jäähyaitioon kaksiminuuttiselle. Miro Väänänen sai ennen kyseistä tilanteesta korkeasta mailasta niin ikään kahden minuutin jäähyn ja Jukureille oli tarjolla ylivoimaa. Ylivoiman loppupuolella Otto Mäkinen iski illan voittomaalin Juhamatti Aaltosen ja Linus Nässenin syötöistä. HIFK haki vielä tasoitusosumaa lopussa ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Näin kolme pistettä jäi Kalevankankaalle.