Kaksi pinnaa Porista – Taponen ohittamaton rankkareilla

Ässät-HIFK 3-4 rl. (1 - 1, 1 - 2, 1 - 0, 0 - 0, 0 - 1)

HIFK matkusti tänään Poriin, jossa se kohtasi kauden kolmannessa keskinäisessä ottelussa Ässät. Joukkueet tarjosivat viihdyttävän kiekkoillan, jossa oli kaikkea. Maaleja, kamppailuja, onnistumisia ja epäonnistumisia. HIFK oli lopulta vahvempi voittolaukauskilpailuun asti venyneessä ottelussa ja nappasi lisäpisteen Lehtimäen kyytiin.

Vierailijat eivät avauserässä bussijaloista kärsineet. Hyökkäysalueajassa HIFK oli kaksi minuuttia isäntiä edellä, vaikka pelasikin kaksi minuuttia alivoimaa. HIFK ei ollut onnistunut ottamaan johtoasemaa vielä yhdessäkään joulukuun ottelussa, mutta Porissa natsasi. Ja vielä alivoimalla. Kasper Halttusen istuessa kaksiminuuttista alivoimapelin perikuvat Teemu Tallberg ja Otto Paajanen olivat karvaamassa kiekkoa päätykiekon päätteeksi. Ässävahti Niklas Rubin puuttui peliin ja haki biljardisyöttöä maalin takaa kultakypärä Ian McCoshenille. Kanadalaispuolustaja saikin kiekon, mutta vain hetkeksi. Tallberg karvasi kiekon itselleen, teki röyhkeän nousun maalinedustalle ja syötti takatolpalle ehtineelle Paajaselle joka luuti kiekon Ässien verkkoon. Kuitti tuli kuitenkin nopeasti. Vielä saman ylivoiman aikana Joachim Rohdin ohjasi Valtteri Viirretin viivakudin ja irtokiekossa paikalla oli Roope Talaja. Näin avauserä päättyi 1-1-lukemiin.

Vierailijoiden vahva ote jatkui toisessa erässä, mutta pitkän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi maalia juhli kuitenkin Ässät. Kiekonmenetyksen seurauksena Jesse Joensuu ja Rohdin pääsivät hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan ja ruotsalaislaituri ei erehtynyt. HIFK näytti kuitenkin sitkeytensä ja tasoitusmaali nähtiin ajassa 27:35. Roni Hirvonen ampui kiekon viivasta takayläkulmaan ja maalineduspelaamisen mallia maskimiehenä näytti Eetu Koivistoinen. Ässien aikalisän jälkeen vierailijat löivät lisää löylyä. Tallberg-Paajanen-akseli toimi jälleen ja tällä kertaa tasakentällisin. Pirteästi esiintynyt Leevi Teissala syötti hyökkäysalueen kulmasta kiekon Paajaselle, joka jatkoi sen edelleen maalin eteen ehtineelle Tallbergille, joka niittasi kiekon verkkoon. Toisen erän jälkimmäisellä puolikkaalla kumpikin joukkue pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta lisämaaleja ei nähty.

Ottelun kolmannessa erässä Ässät tuli kuitenkin vielä tasoihin ylivoimalla ajassa 50:54. Valtteri Viirret ampui kiekon siniviivalta vierailijoiden verkkoon. Lisää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika olikin melkoista tykitystä. Ensin HIFK pääsi pelaamaan neljällä kolmea vastaan ja loikin pari huipputonttia, mutta kiekko ei uponnut isäntien verkkoon. Viimeinen neljä minuuttia mentiin päästä päähän ja ylivoimahyökkäyksiä tarjoutui joukkueille vuorotellen. Molemmat maalivahdit pistivät parastaan pöytään ja ratkaisua lähdettiin hakemaan rankkareilta.

Rankkareilla Roope Taponen torjui kaiken, mitä torjuttavissa oli ja Julius Nättinen ampui kiekon Ässä-maaliin upeasti tolpan kautta. Näin lisäpiste matkusti Helsinkiin.

Ottelun tilastot, maalikooste ja lehdistötilaisuus

HIFK pelaa vielä yhden ottelun ennen joulutaukoa, kun tiistaina Nordikselle saapuu vieraaksi Mikkelin Jukurit.