Kauden ensimmäinen vierasvoitto – Koivistoisella kahden maalin ilta

HPK-HIFK 2–3 JA (1-1, 0-1, 1-0, 0-1)

HIFK matkusti lauantaina viikon viimeiseen matsiinsa Hämeenlinnaan. Tappioputkea lähdettiin katkaisemaan HPK:n kustannuksella.

HIFK aloitti ottelun räväkästi. Ensimmäisen erän alkupuolella muun muassa Kasper Kotkansalo sekä Juha Jääskä ampuivat kumpikin kiekon kertaalleen tolppaan.

HPK:llakin oli paikkansa. Kotijoukkueen Oliver Kiljunen pääsi läpiajoon, mutta Niilo Halonen stadilaisten maalilla otti ison patjatorjunnan.

Matsin avausmaali nähtiin kuitenkin HPK:n toimesta. Kerhon nuori Valtteri Savolainen voitti oman kamppailunsa HIFK-maalin edustalla ja uitti kiekon ohi Halosen ajassa 6:14.

Vierasjoukkue sai myös avauserässä maalihanat auki. Erän puolivälin jälkeen HIFK pääsi ylivoimalla, ja tällä kertaa pitkään yskinyt ylivoima onnistui heti. Otti vain 14 sekuntia, kun Iiro Pakarinen löysi Eetu Koivistoisen poikittaissyötöllään. ”Koippa” viimeisteli tyylikkäästi takakulmaan. Samalla purkautui pitkään kasvanut turhautuminen.

Kun on kuuma niin on kuuma. Koivistoinen-Pakarinen-akseli toimi toistamiseen välittömästi toisen erän alussa. Ajassa 20:28 Koivistoinen viimeisteli illan toisensa ja vei joukkueensa ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Intensiteetti kasvoi erän edetessä ja kakkoserän vaihtomatkat mahdollistivat pidempiä pyörityksiä molempiin päihin.

Enempää maaleja toisessa erässä ei nähty ja kolmanteen lähdettiin vieraiden 2-1-johdossa.

Kolmas kaksikymppinen oli tarkkaa pelaamista etenkin vierailta. HIFK ensisijaisesti pyrki tilkitsemään oman pään ja siirsi selvästi paukkuja puolustukseen. Pitkään se näyttikin tuovan kaivatun voiton, kunnes HPK:n kultakypärä Michael Joly tasoitti ottelun henkilökohtaisella suorituksellaan ajassa 57:06. Maali jäi erän ainoaksi ja edessä oli jatkoaika.

Kolmella kolmea vastaan HIFK ei suostunut kiekosta luopumaan. Maltillinen pelaaminen tuotti tulosta, kun Julius Nättinen pääsi viimeistelemään komean kuvion päätteeksi kauden avausmaalinsa. Nättisen ylänurkkaan uponnut kuti toi myös stadilaisille kauden ensimmäisen vierasvoiton.

Ottelun tilastot löytyvät Liigan kotisivuilta. Lehdistötilaisuus ja ottelukooste alta.

HIFK pelaa seuraavan matsinsa tiistaina 1.11. Nordiksella. Vastassa on JYP. Osta liput Ticketmasterista!