logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Lähes 6000 neliömetriä suojeltua sademetsää – Compensate x HIFK

HIFK on mitannut päästöjään Compensaten kautta vuodesta 2020 lähtien.

HIFK:n vastuullisuustyö koostuu kolmesta näkökulmasta: ympäristövastuullisuus, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sekä yritysvastuullisuus. Tavoitteena on olla mahdollisimman hiilineutraali, ympäristöönsä hyvää tekevä sekä euroja tuova, työntekijöilleen ja yhteisölleen hyvä yritys. HIFK Hockey:n alle kuuluvat miesten ja naisten Liiga-joukkue, juniorijoukkueet sekä hRedsin esports-joukkueet.

Ympäristövastuullisuustyötä HIFK on tehnyt yhdessä Compensaten kanssa jo useamman vuoden ajan. Compensaten asiantuntija-apu on ollut korvaamatonta vastuullisuustyön edistämisessä. Lisäksi HIFK on jo kaudesta 2020-2021 mitannut kuljetuksesta aiheutuvat päästöt, sekä kompensoinut sen Compensaten kautta. Kuljetusten päästöjä tulee lennoista sekä bussikuljetuksista. HIFK ja sen kuljetuskumppanit tekevät mahdollisimman ympäristöystävällisiä ratkaisuja myös liikkumiseen kulutettavista polttoaineista. Tavoitteena on ensisijaisesti vähentää kulkemisesta aiheutuvia päästöjä ja kompensoida ne, mitä ei voida vähentää.

HIFK on Compensaten kautta tehdyissä kompensaatioissa hyödyntänyt Compensaten portfolioon sisältyviä monimuotoisia hiilensidontaprojekteja, joilla on aito ilmastovaikutus ja jotka joko poistavat hiilidioksidia ilmakehästä tai ehkäisevät sen pääsyn ilmakehään. Portfoliossa on sekä perinteisiä metsittämiseen ja metsien suojeluun liittyviä hankkeita, mutta myös innovatiivisia hiilensidontamenetelmiä, kuten biohiiltä. HIFK:n tekemän kompensoinnin kokonaisvaikutus on ollut 319,2 tCO₂, joka vastaa 5803 neliömetrin verran suojeltua sademetsää.

Tutustu HIFK:n portfolioon täältä.

Kaikki Compensaten portfolioon sisältyvät hankkeet ovat läpäisseet Compensaten luoman tarkan arviointikriteeristön. Compensaten toimintamalli pitää sisällään ylikompensoinnin, millä varmistetaan, että hiilidioksidia sidotaan ilmakehästä aina vähintään saman verran kuin sitä on tuotettu. Lue lisää Compensaten toiminnasta täältä.

HIFK selvittää myös muiden päästöjen osalta vähennys- sekä kompensointimahdollisuuksia. Jäähallissa HIFK työskentelee yhdessä Jääkenttäsäätiön kanssa, joka on ekokompassiyritys, sekä Restelin kanssa, tehdäksemme kaikki tapahtumissa mahdollisimman ympäristöystävällisiä valintoja.

Siipiä ja puujalkoja

Kasper Kotkansalo ja Juha Jääskä nauttivat Texas Peten kastikkeista ja puujalkavitseistä.

Näytä kaikki uutiset