Marraskuu pakettiin kolmen pisteen voitolla Pelicansista

HIFK-Pelicans 3-2 (1 - 0, 1 - 1, 1 - 1)

HIFK aloitti kovan matsirypistyksensä kotikaukalossa Pelicansia vastaan. Vaihderikas ottelu tarjosi runsaasti puheenaiheita Nordiksen lehtereillä ja sitkeästi pelannut siipirikkoinen kotijoukkue klaarasi täyden pistepotin.

HIFK sai otteluun salama-alun. Osa Nordiksen katsojista etsi vielä sopivaa istumapaikkaa, kun Eetu Koivistoinen vei isännät 1-0-johtoon. Ottelua oli pelattu vain 58 sekuntia, kun Julius Nättinen syötti maalin edustalle Koivistoiselle, joka niittasi ranteella kiekon maaliin.

Viikonlopun Kärpät-tuplan puolustusvoittoisesta pelistä ei ollut avauserässä tietoakaan, vaan peli aaltoili päästä päähän ja ensimmäiseen erään laukaukset menivätkin vierailijoille lukemin 12-20. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty.

Toinen erä oli rikkonainen ja siinä jaettiin kaikkiaan 31 jäähyminuuttia. Keskiviikkona 300. liigaottelunsa pelannut Johan Motin sai suihkukomennuksen taklattuaan Pelicansin Aatu Jämseniä 26. peliminuutin kohdalla. Läpi kauden vahvaa alivoimapeliä pelannut HIFK hoiti kunnialla viisiminuuttisen alivoimansa, mutta erän puolivälin jälkeen, viidellä kolmea vastaan pelattaessa Pelicans onnistui. Motinin taklauksen aiemmin vastaanottanut Jämsen toi kahden miehen ylivoimalla Pelicansin tasoihin ajassa 32.48. Erän loppuun kotijoukkue kuitenkin nousi uudelleen kuskin paikalle. Iiro Pakarinen syötti lahtelaisten maalin takaa kiekon ”Patille”, joka niittasi ranteella HIFK:n jälleen johtoon.

Myös kolmannen erän alkuun kotijoukkue sai hyvän startin. Tulikuuma kultakypärä Koivistoinen viimeisteli illan toisen osumansa ajassa 44:32 Juha Jääskän syötöstä.

Pelicans tuli vielä maalin päähän reilu kymmenen minuuttia ennen päätössummeria, mutta HIFK ei taipunut. Johan Motinin suihkukomennuksen ja Kasper Kotkansalon poisjäännin seurauksena neljällä puolustajalla pelannut kotijoukkue taisteli sitkeästi. Lähes 20 minuuttia peliaikaa kellottanut, neljättä liigaotteluaan pelannut Joona Lehmus tuli kehiin pelimiehen elkein ja oli lähellä onnistua maalinteossakin. Jälleen huippuillan HIFK:n maalilla pelanneelle Roope Taposelle merkattiin 21 torjuntaa.

Ottelun tilastot, maalikooste ja lehdistötilaisuus

HIFK:n pelit jatkuvat jo ylihuomenna, kun huippumatsissa Nordiksella vierailee Tappara.