Motinille 300 täyteen – ”Häneen voi luottaa jokaisessa tilanteessa”

Seuraava matsi on Johan Motinin 300. Liigan runkosarjaottelu.

Seuraava matsi on viidettä kauttaan HIFK:ssa pelaavalle ruotsalaispakki Johan Motinille Liigan runkosarjaottelu numero 300. Suomessa Lukossa Liigataipaleensa 2017 aloittanut 33-vuotias puolustaja allekirjoitti kesällä kahden vuoden jatkopahvin Stadiin.

Neljä ja puoli kautta HIFK:n kopissa sekä 240 pelattua runkosarjaottelua kilpilogo rinnassaan tekevät Motinista yhden joukkueen pitkäaikaisimmista jäsenistä.

Motinin Stadiin saapumisen kanssa samoihin aikoihin paikkansa stadilaisten edustusjoukkueessa vakiinnuttanut Juha Jääskä kertoo millainen ruotsalainen on kopissa.

– ”Mo” on aika rauhallinen. Juttu kulkee kyllä, kun vauhtiin päästään. Hän tuo tiettyä tyyneyttä ja kokemusta koppiin ja tiukan paikan tullessa avaa kyllä suunsa.

Viimeisimmät pelit Motinin pakkiparina pelannut kymmenen vuotta nuorempi Einari Luhanka on nauttinut pelaamisesta kokeneen kaverin rinnalla.

– Siinä on helppo pelata. Motin on todella varma pakki, joka tekee omat hommat huolellisesti ja tarvittaessa antaa jeesiä muillekin. Kiekkovarma pelaaja ja häneen voi luottaa jokaisessa tilanteessa. Pyrin katsomaan miten hän pelaa ja ottamaan aina jotain oppia mukaan myös omaan peliini.

Sebastian Dyk saapui Stadiin vuoden Motinia myöhemmin kaudella 2019-2020. Ruotsalaiset viihtyvät hyvin kimpassa myös kaukalon ulkopuolella.

– Johan on todella hieno mies. Vapaa-ajallaan hän viettää paljon aikaa perheensä ja pienen poikansa kanssa. Sen lisäksi hän on erittäin hyvä kokki. Olen kerran päässyt maistamaan hänen bravuuripastaansa ja siitä ”Mo” saa kyllä olla ylpeä. Kaikkiaan mainio joukkuekaveri kentällä ja sen ulkopuolella.

 

Näytä kaikki uutiset