logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Potut pottuina – Juha Jääskä hiljensi Raksilan jatkoajalla

Kärpät-HIFK 2-3 ja. (1 - 0, 0 - 1, 1 - 1, 0 - 1)

HIFK kohtasi vuorokauden sisään kahdesti Kärpät. Perjantaina tappio tuli karvaimmalla mahdollisella tavalla vain muutama sekunti ennen jatkoajan loppua. Tänäänkin mentiin pitkän kaavan mukaan, mutta kaukalosta voittajana tuli ulos HIFK.

Ottelu jatkui siitä mihin se eilen jäi. Tarkkaa ja kurinalaista puolustuspeliä kummaltakin joukkueelta. Vierasjoukkue oli silti kuskin paikalla ottelun avauserässä ja Kärpillä oli haasteita vastata kiekolliseen peliin. Huippuillan pelanneelle Roope Taposelle merkattiin ensimmäinen torjunta vasta avauserän puolivälin jälkeen. Aloitusympyrässä vierailijoilla oli vaikeuksia. 21 aloituksesta se onnistui raapimaan vain viisi voittoa. Kärppien avausmaali syntyikin juuri aloitusvoiton päätteeksi, toki tällä kertaa varsin kyseenalaisella mausteella. Joonas Kemppainen iski poikittaisella mailalla Miro Väänästä polvitaipeeseen ja Väänänen jäi iskun voimasta makaamaan jään pintaan. Kärpät kiitti ja hyökkäyksen päätteeksi Julius Junttila naulasi kiekon HIFK:n maaliin.

Toisen erän vierailijat aloittivat ylivoimalla, eikä aikakaan, kun Iiro Pakarinen toi kiekon hienosti hyökkäysalueelle ja oli jo menossa kohti kulmaa, mutta ampuikin kiekon Kärppä-vahti Blomqvistin haarojen välistä maaliin. Syöttäjinä olivat Ilari Melart ja Roni Hirvonen. Toisessa erässä myös aloitustilasto tasoittui.

Kärppien 2-1-johtomaali nähtiin kuusi minuuttia ennen päätössummeria Petter Emmanuellssonin lavasta. Tilannetta edelsi kotijoukkueen hyökkäyksen hieno syöttöketju, ja lopulta ruotsalaishyökkääjä pääsi puttaamaan kiekon maaliviivalta sisään. Mutta vierailijat eivät antaneet periksi. David Rundbladin purkukiekko meni suoraan katsomoon ja HIFK pääsi ylivoimalle. Heti aloitusvoiton päätteeksi Ilari Melart pamautti kiekon siniviivata Marko Anttilan lavan kautta aivan ylänurkkaan. Anttila pääsi vielä kertaalleen nokikkain Roope Taposen kanssa ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta huippuvireinen ”Tapsa” nollasi ”Mörön”.

Jatkoajan sankariksi nousi Juha Jääskä. Kristian Vesalainen toi kiekon upeasti hyökkäysalueelle ja passasi Jääskälle, joka kiskaisi kiekon ranteella ohi Joel Blomqvistin ja varmisti HIFK:lle lisäpisteen.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona, kun Pelicans saapuu vierailulle Nordikselle. Nähdään silloin.

 

Ottelun tilastot, maalit ja lehdistötilaisuus. 

 

Näytä kaikki uutiset