Taponen nollasi Ässät – HIFK:lle kolme pinnaa juhlaottelusta

HIFK-Ässät 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Seuran 125-vuotistaivalta juhlittiin tänään Nordiksella. Ennen ottelua jäällä vieraili seuralegendoja ja aloituskiekon pudotti numero 12 Kimmo ”Kife” Heino. Tasainen ottelu säilyi maalittomassa tilanteessa aina toisen erän loppupuolelle saakka, ja porilaiset hakivat lopussa tasoitusta vielä ylivoimankin turvin, mutta loppulukemat 2-0 jättivät täyden pistepotin Stadiin.

Ottelun avauserässä huomio kiinnittyi HIFK:n pelipaitoihin, jotka mukailivat kaudella 1946-1947 käytettyjä pelipaitoja. HIFK:n raikas peli-ilme näkyi myös avauserässä, mutta kumpikin joukkue puolusti keskustaa tiiviisti ja huippupaikoilla ei mässäilty. Avauserän laukaukset merkattiin kotijoukkueelle lukemin 31-11. Erän vaarallisin tilanne nähtiin kun Ässät-hyökkääjä pääsi alivoimalla nokikkain huippuillan pelanneen Roope Taposen kanssa. Taponen kuitenkin nollasi yrityksen upealla tuplatorjunnalla.

Ottelun avausmaalia saatiin odotella aina 36. peliminuutille asti. Ruotsalaispuolustaja Eddie Larssonin vahvan esityön päätteeksi Otto Paajanen niittasi kauden avausosumansa suoraan syötöstä.

Kolmannessa erässä Ässät haki tasoitusosumaa vimmatusti ja laukoikin Taposta kohti yhdeksän kertaa. Vierasjoukkue sai vielä ylivoiman neljää minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, mutta läpi kauden vahvasti alivoimalla esiintynyt stadilaisnippu kesti. Loppulukemat 2-0:aan iski tyhjään byyriin juuri jäähyltä vapautunut Otso Rantakari. Huomionarvoista kolmannessa erässä oli HIFK:n vahvat aloitukset, nimittäin 19 aloitusta kotijoukkue kaapi omilleen 13.

– Pelasimme tämänkin ottelun sitkeästi ja alamme olla vastustajalle vaikea kohdattava. Olemme saaneet puolustuspelin kuntoon ja ”Tapsa” pelasi huippupelin. Kyllä niitä maalejakin sieltä alkaa tulla, sanoi Otto Paajanen ottelun päätyttyä.

24 torjunnan nollapeli Taposelle ja kolme pinnaa Stadiin. Kiitos kaikille vierailusta Nordiksella. Oli kliffa ilta.

TILASTOT, LEHDISTÖTILAISUUS JA MAALIKOOSTE.