Tour de Bönde pakettiin Lahdessa

Pelicans-HIFK klo 17:00.

Syyskauden Tour de Bönde ja kahden viikon evakkoaika Nordikselta huipentuu tänään vierasmatsiin Lahdessa Pelicansia vastaan. Illan teema on sama kuin vierasrundille lähdettäessä: haussa on kauden ensimmäinen vierasvoitto.

Ottelu alkaa klo 17:00 ja C More näyttää matsin suorana.

Voiton ja kolmen sarjapisteen tiellä on vielä huippuvireinen lahtelaisjoukkue. Pelicans on voittanut neljä viimeisintä otteluaan, viimeisimpänä torstaina kaatui Sport Vaasassa lukemin 4–0. Edellinen tappio on kolmen viikon takaa Ässien haettua pisteet Lahdesta lukemin 1–0, joten viidestä edellisestä ottelustaan Pelicans on kerännyt 12 sarjapistettä.

HIFK on kerännyt samana otanta-aikana kahdeksan sarjapistettä. Kahdesta himamatsistaan stadilaiset ovat ottaneet täydet pinnat, Kuopiosta ja Jyväskylästä mukaan tarttui piste per paikkakunta ja Raumalta joukkue joutui poistumaan tyhjin käsin.

Väänänen palaa kokoonpanoon

Sport-ottelun 28. syyskuuta kesken jättänyt sentteri Miro Väänänen on jälleen täydessä iskussa ja palaa HIFK:n kokoonpanoon Lahdessa. ”Mirsi” nähdään tutulla paikallaan nelosen keskellä, mutta laidoillaan 23-vuotiaalla työteliäällä keskushyökkääjällä on uudet ketjukaverit.

Polkukone ja periksiantamaton taistelija Juha Jääskä kuuluu Väänäsen ohella joukkueensa nopeimpiin luistelijoihin. Sanottakoon, että Jääskä on tällä kaudella kirjauttanut joukkueestaan ainoana Wisehockeyn palveluun yli 38 kilometrin tuntivauhdin. Samaan on kyennyt koko sarjasta vain seitsemän pelaajaa. 18-vuotias Aleksanteri Kaksimäki pelaa illalla kauden neljännen Liigaottelunsa. ”Kaski” tuo nelosketjuun rutkasti kiekollista taitoa sekä poikkeuksellista juonikkuutta.

Nelosketjun remontin ohella toinen mielenkiintoinen seurattava muutos Lahden lauantai-iltaan on hyökkääjä Iiro Pakarisen paluu laitahyökkääjän tontille. Otto Paajasen ketjun laidalla ”Rudi” saanee astetta enemmän vapauksia hyökkäyspelaamiseensa. Pakarinen oli alkukaudesta joukkueensa tehokkaimpia hyökkääjiä pisteiden valossa nimenomaan laitakaistalla pelatessaan.

 

 

HIFK:N KOKOONPANO

MAALIVAHDIT

30 Roope Taponen
53 Niilo Halonen (varalla)

HYÖKKÄÄJÄT

18 Teemu Tallberg – 31 Eetu Koivistoinen – 74 Julius Nättinen
33 Roni Hirvonen – 13 Otto Paajanen – 81 Iiro Pakarinen
45 Micke Åsten – 78 Jesse Seppälä – 54 Sebastian Dyk
24 Aleksanteri Kaskimäki – 44 Miro Väänänen – 51 Juha Jääskä
79 Olli Palola

PUOLUSTAJAT

11 Ilari Melart – 52 Otso Rantakari
55 Kasper Kotkansalo – 57 Johan Motin
42 Eddie Larsson – 41 Otto Salin

Loukkaantuneet: Einari Luhanka (1 viikko)

HIFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Näytä kaikki uutiset