Vierastappio Tampereelta – Ilves oli tylyn tehokas

Ilves-HIFK 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Viikon toinen vierailukaan Tampereelle ei auttanut. Salama-alun otteluun saanut kotijoukkue oli tehokas maalipaikoissaan ja kairasi matsista täydet kolme pistettä.

Avauserään Ilves sai lentävän lähdön: Jarkko Parikan viivalaukaus löysi tiensä verkkoon jo ajassa 3:24. HIFK:lla oli saumat tulla tasoihin jo ottelun avauserässä, mutta Teemu Tallbergin tolppalaukausta ja Eetu Koivistoisen läpiajoyritystä lähemmäksi se ei päässyt.

Toinen erä oli aavistuksen rikkonaisempi. Pitkän vaihtomatkan turvin Ilves sai muutaman pitkän pyörityksen HIFK:n päätyyn mutta Roope Taponen torjui isäntien yritykset. Alivoimaa stadilaiset pelasivat kaikkiaan neljä minuuttia ja selvitti ne puhtain paperein.

Heti kolmannen erän alkuun HIFK sai joukkuerangaistuksen, kun kentällä nähtiin kerralla kuusi punapaitaa. Elis Heden istuessa rangaistusta Teemu Tallberg riisti kiekon alivoimalla ja pääsi läpiajoon. Vahvasti Ilveksen maalilla esiintynyt Marek Langhamer torjui Tallbergin yrityksen, mutta oli rebound-kiekon edessä voimaton. Eetu Koivistoinen toi HIFK:n tasoihin ajassa 43:11 Tallbergin ja Ilari Melartin esityöstä. Ottelun ratkaisu nähtiin reilut kymmenen minuuttia ennen varsinaisen pelin loppua. Ilves-kapteeni Eemeli Suomi iski kotijoukkueen 2-1-johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. HIFK pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta tasoitusta ei enää nähty.

Laukaisutilastossa vierailija oli vahvempi lukemin 49-25, mutta sillä ei sarjapisteitä irtoa. HIFK pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon perjantaina Lappeenrannassa. Nordiksella pelataan lauantaina.