Ville Leskinen rankaisi jatkoajan viimeisillä sekunneilla – lisäpiste matkasi Ouluun

HIFK-Kärpät 1-2 ja. (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)

HIFK:n ja Kärppien välinen back-to-back- viikonloppu starttasi perjantai-iltana Helsingistä. Joukkueet kohtaavat vuorokauden sisään kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen oli tarkka puolustustaistelu

Ottelun avauserä oli vauhdikas ja kotijoukkue sai matsiin hyvän lähdön, mutta kumpikaan joukkue ei ensimmäisessä erässä maalipaikoilla mässäillyt. Kummallekin joukkueelle tarjoiltiin kertaalleen ylivoimaa, ja HIFK:lla olikin ensimmäisellä ylivoimalla hetkensä, mutta Kärppä-vahti Joel Blomqvist piti maalinsa tyhjänä.

Avausmaalia saatiin odotella aina toisen erän alkupuolelle saakka, kunnes Julius Junttila vei vierailijat 1-0-johtoon. Tilannetta edelsi Kärppä-puolustajan viivalaukaus, joka HIFK:n blokatessa tippui suoraan Junttilan lapaan. Oululaishyökkääjän tarkka rannelaukaus ohitti Roope Taposen ja vei Kärpät johtoon. HIFK:lla oli vaikeuksia hyökkäyspelinsä kanssa toisessa erässä ja pitkät hyökkäysalueen pyöritykset jäivät uupumaan. Kotijoukkueen yksittäisiä suorituksia lukuunottamatta erä oli Kärppien.

Kolmanteen erään kotijoukkue sai jälleen otetta ja viimeistään erän puolivälissä nähty kolmen taklauksen vaihto herätti Nordiksen yli 7800-päisen yleisön ja samalla joukkue sai momentumia. Tasoitusosuma nähtiin ajassa 54:45, kun Miro Väänänen puski laidasta väkisin hyökkäysalueelle ja syötti kiekon maalin edustalle liukuneelle Julius Nättiselle, joka latasi kiekon suoraan syötöstä Kärppien verkkoon. Kärpät kävi vielä lähellä osumaa kolmannen erän lopulla, mutta Sebastian Dykin upeat tuplablokit estivät oululaisten maalintekoyritykset. Lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika oli värikäs, ja huipputilanteita luotiin puolin ja toisin. Näyttävimmästä HIFK:n hyökkäysyrityksestä vastasi Ilari Melart ja Iiro Pakarinen. Kokenut kaksikko kiersi vuorollaan kiekollisena Kärppien maalin ja siniviivan väliä. Lopulta laukauskin saatiin, mutta se pääty Blomqvistin hanskaan. Jatkoajan loppuhetket tarjoilivat kotijoukkueelle kylmää kyytiä. Jatkoerää oli jäljellä enää viisi sekuntia, kun Joonas Kemppainen voitti hyökkäyspään aloituksen ja Ville Leskinen ampui ranteella vaikeasta asennosta lisäpisteen Ouluun.

Joukkueet kohtaavat uudelleen jo heti huomenna Raksilassa.